Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGIAD) TDU’yu ziyaret etti

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGIAD) TDU’yu ziyaret etti

ABONE OL
19:57 - 25/11/2022 19:57
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGIAD) TDU’yu ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

„Almanya ile Türkiye arasındaki iş ortaklıklarının daha da artmasının tüm Avrupa ekonomisi için önemli olduğuna inanıyorum “

İş Geliştirme Gezisi kapsamında 23-26 Kasım arası Almanya’nın çeşitli kentlerinde görüşmeler yapmak üzere gelen, EGIAD, Ege İş insanları Derneği Başkan Alp Avni Yelkenbiçer başkanlığında, başkan yardımcılarından, komisyon üyelerinden ve diğer iş insanlarından oluşan 18 kişilik bir heyet TDU’yu ziyaret etti.

Remzi Kaplan

Heyet üyelerinin ve TDU’dan katılanların kendilerini tanıtmalarından sonra sözlerine sıcak ve samimi karşılamadan dolayı teşekkür ederek başlayan EGIAD Başkanı „Burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz “dedi.

EGIAD Başkanı buraya geliş amaçlarının EGİAD olarak sürekli yeni pazarlar ve iş bağlantılarıyla yatırım portföyünü genişletmek olduğunu vurgulayarak, „Ülkeler arasındaki ticaret bağlantılarının ve ihracat olanaklarının önemine inanıyoruz. Almanya ile Türkiye arasındaki iş ortaklıklarının daha da artmasının tüm Avrupa ekonomisi için önemli olduğuna inanıyorum. Bu gezimizle Almanya ve Türkiye arasında uygun iş ortağı, tedarikçi, distribütör bulma, bağlantı ağlarını geliştirme, Network konusunda başarılı görüşmeler gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Remzi Kaplan

Yelkenbiçer, her iş gezisi öncesinde farklı farklı ülkelerle ilgili workshop ve etkinlikler düzenlediklerini dile getirerek, üyelerine hem ağ oluşturma hem de yeni ufuklar açma konusunda öncü olmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

EGIAD konusunda da bilgi veren Başkan, Yelkenbicer “1990 kurulduk, 700 ye yakın üyemiz var. İşletmelerimizde 110.000 kişiyi istihdam ediyoruz” dedi Üyelerinin %56’sinin sanayi %39’unun hizmet, %5’i tarım sektörlerinde faaliyet gösterdiğini kaydetti ve % 60’ının yurtdışı ile ortaklık, dış ticaret ve benzeri şekillerde işbirlikleri bulunduğunun altını çizdi.

Remzi Kaplan

TDU Başkanı Remzi Kaplan ise TDU olarak son yıllarda İzmir’le ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yakın ilişkiler içinde bulunduklarını belirterek, Berlinli İşverenler olarak İzmir’de 2020 yılında ilk etapta 100 bin fidandan oluşan bir „Berlin Hatıra Ormanı hayata geçirdiklerini“, Askıda Bakkal girişimine önemli katkılarda bulunduklarını ve nihayet TDU olarak 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen İzmir depreminde bağış toplayarak, bu bağışların muhtarlıklarla konuşarak depremzedelere nakit olarak direk ulaştırıldığını söyledi.

Remzi Kaplan

Kaplan kendisinin Dünya Kenti İzmir Derneği (DIDER) Berlin temsilcisi olduğunu vurgulayarak, „Üyelerimiz arasında bağların kurulması, ticari ilişkilerin geliştirilmesi bizleri fazlasıyla memnun edecektir” dedi.

Remzi Kaplan

Görüşmeye TDU’dan Başkan Remzi Kaplan, Başkan Yardımcıları Veli Tüfekçi, Gürkan Öztaş, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Doğan Azman ile Büro müdürü Mümtaz Ergün ve yöneticisi Yeşim Keleşoğlu katıldılar.

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Mümtaz Ergün
Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.