Diyarbakır’da 20 bin DEM Partili delege yerel yönetim adaylarını belirlemek için sandık başına gitti 

Diyarbakır’da 20 bin DEM Partili delege yerel yönetim adaylarını belirlemek için sandık başına gitti 

ABONE OL
20:20 - 14/01/2024 20:20
Diyarbakır’da 20 bin DEM Partili delege yerel yönetim adaylarını belirlemek için sandık başına gitti 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde yerel yönetimlere aday göstereceği isimleri belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği ön seçim devam ediyor. Diyarbakır’da da yaklaşık 20 bin delege 16 ilçede kurulan sandıklarda oy kullandı.

DEM Parti’nin Cumartesi günü 11 il ve ilçelerinde başlayan oy kullanma işlemi haftanın son gününde de devam etti. Ön seçim yapılan yerlerden biri de Diyarbakır’dı. Yaklaşık 20 bin delege 16 ilçede kurulan sandıklarda oy kullandı.

Sandık kurulan yerlerden biri de Diyarbakır’ın en kalabalık ilçesi olan Bağlar oldu. Seçimden önce oy kullanmaya gelen delegelere Büyükşehir ve ilçe belediye başkan ile belediye meclisi üyeleri aday adayları tanıtıldı. Tanıtımın ardından delegeler oy kullanmaya başladı. Sabah erken saatlerde olmasına rağmen, ön seçime ilgi yoğun oldu.

Beklentiler farklı

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 4’ü kadın 11’i erkek toplam 15 aday adayı yarışıyor. VOA Türkçe’ye konuşan DEM Partililer, yeni seçilecek yerel yöneticilerden beklentilerini dile getirdi. Kimisi kayyuma karşı tavır alınmasını isterken, kimisi ise belediyecilik hizmetlerinin öne çıkmasını talep etti. Ön seçimde yüzde 50+1 oy alan, aday olabilecek. Bu rakama ulaşılmaması halinde yeni haftanın ilk günü Pazartesi, ikinci tur seçim yapılacak.

VOA tarafından geçilen Diyarbakır’da 20 bin DEM Partili delege yerel yönetim adaylarını belirlemek için sandık başına gitti  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyarbakır’da 20 bin DEM Partili delege yerel yönetim adaylarını belirlemek için sandık başına gitti  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyarbakır’da 20 bin DEM Partili delege yerel yönetim adaylarını belirlemek için sandık başına gitti  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.