Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Nürnberg Tek Vücut Oldu

Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Nürnberg Tek Vücut Oldu

ABONE OL
21:59 - 16/07/2021 21:59
Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Nürnberg Tek Vücut Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkonsolosluk binasında yapılan törene ,tüm Türk Sivil Kuruluş Başkanları, konsolosluk mensupları ve  vatandaşlarımız katıldı

Türkiye’nin sahne olduğu darbe girişimi karşısında Türk halkının demokrasi için verdiği mücadelenin beşinci yıldönümü, Nürnberg Başkonsolosluk binasında düzenlenen törenle anıldı.

Geniş Katılım

Anma ’da  , Başkonsolos Serdar Deniz, Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke,  Konsolos  Ünal Atcalıoğlu, Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay,  Nürnbergli şehit Serhat Önder’in kardeşleri Gökhan ve Harun Önder ile eşleri ,DİTİB Bavyera Eyalet Başkanı Hasan Aslan, Kuzey Bavyera MÜSİAD Başkanı Haluk Dokur, UETD Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman, İGMG Kuzey Bavyera Başkanı İsmail Satır, Nürnberg Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar ,Türk Ocağı 1.Bölge Başkanı Ahmet Yılmaz, TİAD yönetim kurulu üyesi Mehmet Tozan, diğer Türk toplumu temsilcileri ile   vatandaşlarımız hazır bulundu.

Programı Öğretmen Abdullah Gökhan Gültekin sundu

Programı Öğretmen Abdullah Gökhan Gültekin sunarken, etkinlik ,sala okunması saygı  duruşu  ve milli marşımızın  okunması ile başladı, Başkonsolos Serdar Deniz, konuşmasında, Kuzey Bavyera’daki dernek ve STK temsilcileri ve vatandaşlarımızın örnek bir birlik ve dayanışma ruhu ile toplanmış olunmakta duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Serdar Deniz şöyle konuştu:

“ Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda aramızda yer alarak bizleri şereflendiren Demokrasi şehidimiz  Serhat Önder’in kardeşleri sevgili Harun ve Gökhan Önder ile eşleri ile burada, aile bireylerine de ayrıca şükranlarımı sunarım.”

Basit bir terör saldırısı değildir

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü, sadece demokrasimize ve birliğimize kasteden basit bir terör saldırısından ibaret olmadığını sözlerine ekleyen Serdar Deniz, Milletimizin ortaya koyduğu bu sarsılmaz iradeden güç alan devletimizin geçtiğimiz dört yıl içerisindeki temel önceliklerinden biri, yurt içinde ve yurt dışında  FETÖ’yle mücadelesi olmuştur dedi.

Serdar Deniz, Nürnbergli şehit Serhat Önder ile diğer şehitleri minnetle andığını belirtti. Deniz, törende hazır bulunan şehit Serhat Önder’in kardeşlerine ’de başsağlığı diledi.

Şiir okundu, Video gösterimi yapıldı

“ Türkiye Geçilmez “ adlı videonun gösterimi sonrası ,Serhat Önder anısına Dursun Ali Erzincanlının yazıp seslendirdiği videosu izlendi.

Program, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay ile ,Ansbach Din Görevlisi Mehmet Babayiğit’in duaları ile sona erdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.