Colorado’da Yılın Son Günü Büyük Yangın

Colorado’da Yılın Son Günü Büyük Yangın

ABONE OL
15:23 - 31/12/2021 15:23
Colorado’da Yılın Son Günü Büyük Yangın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Colorado eyaleti yılın son gününe orman yangınıyla girdi. Denver şehri yakınlarındaki iki kasabada yaşayan yaklaşık 300 bin kişi alevlerin tehdidi ediyor. Yangın nedeniyle ilk etapta 30 binden kişi için bölgeden tahliye emri verildi.

Yangının enerji nakil hatlarından sıçrayan bir kıvılcımın ormanlık alanda otların alev almasına neden olmasıyla başladığı sanılıyor. Yetkililer, bölgedeki güçlü rüzgarlar nedeniyle yangının çok kısa sürede çok geniş bir alana yayıldığını belirtiyorlar.

Şimdiye kadar 580 civarında ev, bir otel ve bir alışveriş merkezinin tamamen yandığı ifade ediliyor. Yangının yaklaşık 6,5 kilometre karelik bir alanda etkili olduğu görülüyor. Yangın bölgede çok sayıda ev ve işyerini tehdit ediyor.

Yangın nedeniyle yaralanan en az 6 kişinin bölgedeki hastanelerde tedavisine devam edilirken bölgedeki otoyollardan biri olan US Highway 36’nın bir bölümü trafiğe kapatıldı. Yaralananlardan birinin yardım görevlisi olduğu açıklandı.

VOA tarafından geçilen Colorado’da Yılın Son Günü Büyük Yangın haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Colorado’da Yılın Son Günü Büyük Yangın haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Colorado’da Yılın Son Günü Büyük Yangın haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.