ÇOCUK GELİNLER OLMASIN

ABONE OL
19:52 - 16/12/2022 19:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Öyle ahir zamanlara kaldık ki, Dünya’da yaşanılan bunca sıkıntıların yanı sıra birde çocuk denecek yaşta evlendirilen, kız çocuklarının istismarı söz konusu gündemde yerini alıyor.

Aslında küçük ve çocuk yaşta evlendirilen kızların yaşam hakları elinden alınarak insan hakları ihlalinin önüne geçilmiş olunuyor.  Bunların başında  fakirlik, başlık parası, töre baskısı, örf ve adetlerimiz dini suistimal etmek, anne baba ve aile baskısı olaraktan düşünebiliriz.

Hepimiz çok güzel aile ortamında büyümek, yetişmek, güzel okullarda okumak, iş ve kariyer sahibi olmak, mutlu, huzurlu bir şekilde   gelmeyi istesek de bazı insanlar maalesef bu istedikleri ve hayal ettikleri hayat için şanslı olamıyorlar. Hayatın bize sunduğu bazı şartlardan dolayı bu kararı maalesef kendi başımıza da veremiyoruz.

Kimi insanlar, Zengin mutlu bir Aile ortamında doğar, büyür, yetişir. Kimi insanlar annesiz babasız veya babadan ayrı olarak hayat mücadelesini tek başına devam eder. Hiçbir çocuk dünyaya gelirken bu şartlarda gelmeyi kendiliğinden istemiyor. Çünkü, Ailemizi doğuştan bizler seçemiyoruz. Bu nedenle kişiliğimizi oluşturan aile ortamının nasıl olacağını ve ailemizden neler öğrenebileceğimizi önceden bilemeyiz.

Kaderine boyun eğen birer insan olarak yaşamın bize getirdiklerine mahkûm oluyoruz. Oysa ki bir Aile için dünyayı evlat getirmek çok önemli bir ciddi sorumluluktur. İnsanın dünyaya geldiğinde en güvenilir yeri ailesinin yanıdır.

Eğer aileye olan güven zarar görürse, kişinin hayatı olan güveni de zarar görür. Mesela baskıcı ailelerde sınırlar yoktur ya da çok katıdır aşırı kontrolcü aileler çocuklarını baskılara maruz bırakırlar. Sadece onların dediği ile yaşarlar. Bu nedenle çocuklar kendi fikirlerinin önemli olmadığını düşünür belli bir yaşa geldiğinde baskıcı bir tutumdan kurtulmak adına sağlıklı sınırlar ve kararlar veremiyorlar.

Maalesef tüm bu yaşananların sonunda ilerde fiziken ve psikolojik olarak çok ciddi sorunlar yaşarlar. Tüm bunların altında yatan acı ama gerçekler cahil, okumamış, Sadece kendi yaşamlarını idare ettireme bilmek için çocuklarını başlık parasına satan Aileler gelmektedir.

Bu yüzden hayat bizlere ne şartlar sunarsa sunsun. İlk yapacağımız şey evlenmeden önce okumak ve kendi ayaklarımızın üstünde durmayı öğrenmek olmalı.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.