Biden İklim Ekibini Açıkladı: “Kaybedecek Zamanımız Yok”

Biden İklim Ekibini Açıkladı: “Kaybedecek Zamanımız Yok”

ABONE OL
15:26 - 20/12/2020 15:26
Biden İklim Ekibini Açıkladı: “Kaybedecek Zamanımız Yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de başkan seçilen Joe Biden, iklim üzerinde çalışacak ekibini açıkladı. Biden, bu ekiple birlikte Amerika olarak iklim değişikliğiyle mücadelenin önüne geçmek, ülkenin hava ve su kaynaklarını korumak için daha aktif adımlar atmayı planladıklarını belirtti.

Biden ekibini tanıttığı basın toplantısında, “Gerçekten kaybedecek hiç zamanımız yok” ifadesini kullandı.

Demokrat lider seçim kampanyası sırasında iklim değişikliği krizinin öncelikli gündem maddelerinden olacağını söylemiş, göreve gelir gelmez Trump yönetiminin çekilme kararı aldığı Paris İklim Anlaşması’na yeniden katılacağını belirtmişti.

İklim tehdidini Corona virüsü pandemisinin yol açtığı felakete benzeten ve harekete geçme sözü veren Biden, “Arkadaşlar, şu anda bir krizdeyiz. Tıpkı COVID-19’a karşı ulus olarak birlikte mücadele etmemiz gerektiği gibi, iklim değişikliğine de ortak ulusal bir karşılık vermeliyiz. Herhangi bir ulusal acil durumda olduğu gibi şimdiki anın da aciliyetinin gerektirdiği şekilde hareket etmeliyiz” diye konuştu.

Biden’ın iklim konusunda sergilediği duruş, yönetimi süresince bir yandan petrol ve gaz üretimini arttırma çabaları yürütürken diğer yandan da çevreyi korumak için getirilen düzenlemeleri kaldırma yoluna giden Başkan Donald Trump’ın yaklaşımıyla zıtlık gösteriyor. Biden’ın ekibinin, Trump yönetiminin birçok girişimini ya tersine çevirme ya da bloke etmeye çalışacağı tahmin edilirken, fosil yakıtlarının yol açtığı kirlilik ve iklim değişikliğinden en çok etkilenen düşük gelirliler, işçi sınıfı ve azınlık toplumlarına destek sağlanmasına odaklanılacağına vurgu yapılıyor.

Biden basın toplantısında, “harikulade, kalifiye, başarı testinden geçmiş, engel tanımaz” olarak tanımladığı iklim ekibi içerisindeki çeşitliliği vurgularken, Amerika’nın çeşitliliğini yansıtan bir kabine oluşturmaya gayret ettiğini belirtti.

İklim ekibinde kimler var?

Senato’dan onay alması halinde Temsilciler Meclisi üyesi Deb Haaland, Amerika’nın ilk yerli Amerikalı İçişleri Bakanı olacak. Daha önce iki dönem Michigan eyaleti valiliği yapan Jennifer Granholm da Enerji Bakanı olma yolunda. Kuzey Carolina eyaletinin çevreden sorumlu en üst düzey yetkilisi Michael Regan da, Çevre Koruma Dairesi’nin (EPA) ilk siyahi başkanı olabilir. Regan, sanayi atıklarının temizlenmesi ve kirlilikten önemli çapta etkilenen düşük gelirli ve azınlık toplumlara yardım edilmesi konusunda çabalarıyla tanınıyor.

Biden Çevre Kalite Konseyi’nin idaresine de Brenda Mallory’yi aday gösterdi. Bu konsey, hemen hemen tüm büyük ölçekli altyapı projelerine ilişkin çevreye etki raporlamalarını idare ediyor ve ABD Başkanına çevreyle alakalı önemli konularda danışmanlık sağlıyor. Mallory de, Senato’dan adaylığı onaylanırsa, yarım yüzyılı aşkın süre önce kurulan bu makama getirilen ilk siyah Amerikalı olacak.

İklim ekibinde ayrıca, ulusal iklim danışmanı olarak Gina McCarthy ve yardımcısı Ali Zaidi yer alıyor. Bu iki ismin Senato’dan onay alması gerekmiyor. McCarthy, eski Başkan Barack Obama döneminde 2013-2017 yılları EPA’nın başkanlığını yürütmüştü.

Biden, eski Dışişleri Bakanı John Kerry’yi de iklim temsilcilisi olarak seçmişti.

VOA tarafından geçilen Biden İklim Ekibini Açıkladı: “Kaybedecek Zamanımız Yok” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden İklim Ekibini Açıkladı: “Kaybedecek Zamanımız Yok” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden İklim Ekibini Açıkladı: “Kaybedecek Zamanımız Yok” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.