“Biden Çok Bulaşıcı Covid-19 Varyantına Yakalandı”

“Biden Çok Bulaşıcı Covid-19 Varyantına Yakalandı”

ABONE OL
20:07 - 24/07/2022 20:07
“Biden Çok Bulaşıcı Covid-19 Varyantına Yakalandı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden’ın doktoru, testinin pozitif çıktığından bu yana boğaz ağrısı çeken Biden’ın büyük ihtimalle Amerika’da hızla yayılan çok bulaşıcı Covid-19 varyantına yakalandığını belirtti.

Varyant BA.5 olarak biliniyor ve geçen yıl ortaya çıkan Omicron’un bir varyantı. Varyant, Amerika’daki vakalarının çoğunun sorumlusu olarak biliniyor.

Biden’ın doktoru Kevin O’Connor Biden’ın hastalığının ilk belirtilerinin burun akıntısı ve öksürük olduğunu belirtti ve etkisinin azaldığını kaydetti.

O’Connor, Biden’ın kan basıncı ve solunum hızının tamamen normal olduğunu belirtti ve oksijen saturasyon seviyesinin mükemmel olduğunu vurguladı. Kevin O’Connor, nefes darlığı gibi bir durumun olmadığını da kaydetti.

Biden’ın doktoru ilk bulgulara göre BA.5 varyantının Biden’ın tedavi planını hiçbir şekilde etkilemediğini gösterdiğini aktardı.

Biden’ın testi Perşembe günü pozitif çıkmıştı. O günden bu yana Başkan, Beyaz Saray’daki rezidansta izole durumda.

Yetkililer, belirtilerinin hafif olduğunu çünkü Biden’ın dört doz aşı olduğunu belirtiyor. Virüse yakalanmasının ardından da Biden’a Paxlovid ilacı veriliyor.

Biden Cuma günü ekonomi danışmanlarıyla yaptığı sanal toplantıda biraz kısık sesle konuşmuş ama sesinden daha iyi durumda olduğunu hissettiğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen “Biden Çok Bulaşıcı Covid-19 Varyantına Yakalandı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Biden Çok Bulaşıcı Covid-19 Varyantına Yakalandı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Biden Çok Bulaşıcı Covid-19 Varyantına Yakalandı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.