Belarus’ta Muhalefetten Genel Grev Çağrısı

Belarus’ta Muhalefetten Genel Grev Çağrısı

ABONE OL
15:41 - 13/10/2020 15:41
Belarus’ta Muhalefetten Genel Grev Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Belarus’ta muhalefet lideri Sviatlana Tsikhanouskaya, Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko’nun 25 Ekim’a kadar istifa etmemesi, şiddeti durdurmaması ve siyasi tutukluları serbest bırakmaması durumunda ülke çapında grev çağrısında bulunacağını açıkladı.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bulunan Tsikhanouskaya, ” Taleplerimiz 25 Ekim’e kadar karşılanmazsa tüm ülke barışçı şekilde sokaklara dökülecek. 26 Ekim’de tüm iş yerleri greve gidecek, tüm yollara barikatlar kurulacak, devletin sahip olduğu mağazalarda satış yapılmayacak” dedi.

Bu arada bugün yapılan gösterilerde ise 186 kişi gözaltına alındı.
Belarus İçişleri Bakanı bugün yaptığı açıklamada polise gerekli olduğu durumlarda sokaklarda taarruz silahları kullanma yetkisi verildiğini bildirmişti.

9 Ağustos’taki tartışmalı seçimlerden sonra Devlet Başkanı Lukaşenko’nun iktidardan inmesi için başlatılan protesto gösterilerinin yoğunlaştığı Belarus’ta güvenlik güçleri ve protestocular arasındaki çatışmalar sürüyor.

VOA tarafından geçilen Belarus’ta Muhalefetten Genel Grev Çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Belarus’ta Muhalefetten Genel Grev Çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Belarus’ta Muhalefetten Genel Grev Çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.