AT YALANI, MİTOMANİ İNANANI

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mitomani, kişilerde kendi söylediği yalana inanma hastalığıdır. Hastalar hatalarını örtmek için sürekli yalana başvururlar. Zamanla kendi yalanlarını gerçek sandıkları bir geçmiş oluştururlar kafalarında. Vicdan veya etik anlayışları davranışlarında etkili olmamaya başlar. Aslında bir hastalık olarak görmememiz gerekir bu durumu.

Mitomani dediğimiz kişiler çıkar elde etmek için yalana başvururlar!

Çevredekilerin ilgisini çekmek için, bir makam sahibi olmak için ya da ilk seçimleri kazanmak için yalan söylerler. Bir süre sonra yaşamlarının her anında düzenli olarak yalan söylemeye başlarlar. Ekmek yemek su içmek gibi doğal bir olaydır yalan söylemek.

Yalanları ortaya çıkınca da rahatsızlık duymazlar. “Sen dün şöyle konuşuyordun bugün tam tersini yapıyorsun “desen hatta yüzüne de tükürsen hiç tepki vermez bazıları. Beş dakika sonra da insan içine çıkıp basın açıklaması yapabilir Mitonom bir siyasetçi.

Mitomani kişiler için yalan söylemek olağandır ve hiç suçluluk hissi oluşmaz. Fakat mutluluğu yakalayamadı mı çevre değiştirirler. İşçi ise iş değiştirir ya da siyasetçi ise komşu ülkelerden hangisi yalandan bıkarsa onunla bozuşur. Bugün filan ülke ile iyi olur, yarın onunla kavga eder öteki ile muhabbete başlar.

Bunlar için sessizlikte çekilmez olur. Konuşulsun, hem de yalan ve abartılı şekilde olsun. Yalanları anlaşılınca da çevre değiştirirler. Pişmanlık duyup yalan söylediğinden utanırsa bu kişiler Mitomani hastası değildir. Fakat şunu yapacağım bunu göreceksiniz filan deyip te bir türlü bir şey beceremiyorsa ve bu durumdan rahatsızlık duymuyorsa bir siyasetçi kesin hasta olabilir. Bu durumda seçmen profili de zamanla değişecektir. Bir gün filan kesime açılım yapar, yarın ötekilerle iyi geçinmeye başlar. Bir bakmışsın kavga ettiği ile barışmış, çay içtiği ile küsmüştür yalanlar ortaya çıktıkça.

Yalanları ortaya çıkmadan hareketli, sosyal ve neşeli olabilen hastalar olaylar anlaşılıp yalanlar ortaya çıkınca agresif ve alıngan taraflarını da ortaya koyarlar. Yalanlarına inandığınız sürece çok tatlı insanlar olabilirler kısacası.

Kişi yalan söylemekten büyük bir haz duyar, doymak için değil de yemek için masaya oturmak gibidir.

Hele hele dinleyecek bir kalabalık bulursa değmeyin keyfine. Bence siyasetçiler için dayanılmaz bir durum. Şimdi gözünüzün önüne getirmeye çalışın, siyasetçisiniz, hastasınız ve miting yapıyorsunuz.;

“Filanca şerefsiz bir adam “diyorsunuz meydan yıkılıyor alkıştan. Aynı insana “Çok iyidir “diyorsunuz yine alkış kıyamet. Ekonomi uçacak diyorsunuz ortalıkta bir coşku, herkese bir ev bir de araba diyorsunuz yine seyirci coşuyor. 10 yıl önceki verdiğin sözleri soran yok, yapmadıklarını hatırlatan yok. Anam namusluydu desen de bir alkış kopuyor, onun bunun çocuğuyum desende. Attıkça atasın gelir böyle bir ortamda.

Sabah çık kürsüye akşama kadar salla gitsin. Uygun bir seçmen kitlesi ile Mitomani siyasetçiye en uygun hastalık türüdür. Hatta hasta olmasan bile hasta taklidi yapabilirsin.

Hastalığa zemin hazırlayan psikiyatrik sorunlar nelerdir diye araştırma yaptım ve Kişilik bozuklukları, Narsistik bozukluklar gibi çeşitli sebepler buldum. Fakat zaman zaman vakıflarda ve cemaat okullarında duyduğumuz haberleri hatırlatan bir sebep daha çıktı ortalığa.

“Çocukluk dönemlerinde istismara uğramak”

Siyasetçi isen, yalan söylemeyi seviyorsan ve   başına bir iş gelmişse “abilerden” ya da “hocalardan” eğitim alırken çocukluğunda “Mitonami” olabilirsin.

Hastalığın tedavisi var, fakat hastaya oy veren  seçmenleri ne yapacağız orasını bilemedim.

Mitomani taklidi yapan siyasetçiler için yazılmış bir köşe okudunuz, gerçek hastalara acil şifalar diliyorum.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.