Antalya Büyükşehir Belediyesi çocuklara 224 bin litre süt dağıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi çocuklara 224 bin litre süt dağıttı

ABONE OL
21:44 - 02/01/2021 21:44
Antalya Büyükşehir Belediyesi çocuklara 224 bin litre süt dağıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Antalya ve ilçelerinde maddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarına 224 bin litre süt dağıtıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından geçen Temmuz ayında ‘Yerelden Kalkınma Hamlesi’’ ve ‘’Halk Süt’’ projesi ile yerel besicilerden temin edilen sütler belediye yetkilileri tarafından çocuklara dağıtılıyor. Her ay Antalya ve ilçelerinde 6 bin 158 çocuğa süt yardımı yapılıyor. Proje kapsamında bugüne kadar toplam 224 bin litre süt dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı sosyal hizmet uzmanları ve sosyologlar tarafından belirlenen ve ekonomik açıdan zor durumda olan ailelerin çocuklarını kapsayan projede sütler 1 litrelik ambalajlarda ailelere teslim ediliyor. 2-5 yaş arasındaki çocuklara aylık 8’er litre süt desteği sağlayan proje kapsamında bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay 6 bin 158 çocuğa Halk Süt paketi ulaştırılıyor.

Sütler yerelden kalkınma hamlesiyle Antalyalı besicileri desteklemek amacıyla Antalya İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği’nden alınıyor.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.