Almanya Rusya’ya Gaz İçin Euro Ödeyecek

Almanya Rusya’ya Gaz İçin Euro Ödeyecek

ABONE OL
22:36 - 31/03/2022 22:36
Almanya Rusya’ya Gaz İçin Euro Ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya, Rusya’dan satın aldığı doğalgaz karşılığında ödemelerini euro ve dolarla yapmaya devam edecek. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya lideri Vladimir Putin’le yaptığı görüşmede kendisine de bunu ilettiğini söyledi.

Scholz, Putin’e ilgili sözleşme maddelerini kontrol ettiklerini ve Rusya’dan aldıkları doğalgaz karşılığında Euro ve bazı ödemeleri de dolar olarak yapacaklarını ilettiğini belirtti.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’le yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Scholz, ülkesinin bu yıl Rusya’dan petrol ve kömür alımını sonlandırmasını umduğunu dile getirdi.

Almanya Başbakanı buna karşın doğalgaz konusunda Rusya’ya olan bağlılığı azaltmanın daha uzun zaman alacağını dile getirdi.

Scholz ayrıca Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgalin ardından Putin’in üzerindeki baskıyı arttırmak için uygulanan ambargolardaki eksik kalan noktaların da tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck de Rusya’nın doğalgaz ödemelerinin ruble cinsinden yapılmasını istemesini kabul edilemez bir talep olarak değerlendirdi ve bunun sözleşmelerin ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Putin’in doğalgaz ödemelerinin rubleyle yapılmasına dair kararnamesini görmediğini söyleyen Almanya Ekonomi Bakanı, mevcut sözleşmelere saygı duyulması gerektiğini söyledi. Habeck ayrıca “Putin’e, kendisi tarafından tehdit edilebileceğimizin sinyalini vermemek önemli” ifadelerini kullandı.

Almanya, Rusya’dan gelen doğalgazda bir aksama olması ihtimaline karşı acil durum prosedürlerini de devreye soktu. Bu çerçevede sanayi ve tüketicilere herhangi bir kesintiye karşı gaz tüketimlerinde tasarrufa gitmeleri uyarısında bulunuldu.

VOA tarafından geçilen Almanya Rusya’ya Gaz İçin Euro Ödeyecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya Rusya’ya Gaz İçin Euro Ödeyecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya Rusya’ya Gaz İçin Euro Ödeyecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.