Almanların 2024 yılı tatil planları çok olumlu bir manzara sunuyor

Almanların 2024 yılı tatil planları çok olumlu bir manzara sunuyor

ABONE OL
10:00 - 04/03/2024 10:00
Almanların 2024 yılı tatil planları çok olumlu bir manzara sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanların 2024 için seyahat niyetleri son derece olumlu.

FUR seyahat analizi, Alman nüfusunun seyahat niyetlerinin önceki yıllara göre daha olumlu olduğunu ve Ocak 2020’deki anketle benzer düzeyde olduğunu gösteriyor.

Bireysel seyahat niyetleri genel durumdan çok kişisel ekonomik durumdan etkilenmektedir. Genel olarak ankete katılanların yüzde 57’si mali durumlarının istikrarlı olmasını, hatta yüzde 14’ü iyileşmeyi bekliyor.

Tatil gezileri, gezginler için yiyecek ve sevilen bir alışkanlıktan sonra en önemli tüketici ürünüdür. Ancak FUR seyahat analizine göre nüfusun büyük bir kısmı artan fiyat gelişimini bir yük olarak algılıyor ve bu durum özellikle alt gelir gruplarında belirginleşiyor. Bununla birlikte, fiyat artışlarından dolayı kendilerini ağır yük hisseden ankete katılanların yarısından fazlasının 2024 için seyahat niyetleri olumlu.

Genel olarak bakıldığında insanların yüzde 73’ü önümüzdeki yıl en az beş gün tatil yapacaklarından emin. FUR seyahat uzmanı Ulf Sonntag, “Tatil isteği 2023’ün sonuna doğru yüzde 54 gibi yüksek bir seviyedeydi” dedi. “Yüzde 54’ün çoğunluğu bu yıl tatil için paraya sahip olacağından da emin.” Ancak bu değer hâlâ 2019 anketi sonuçlarının altında.

Ocak 2024’teki rezervasyon rakamları bir önceki yılın güçlü ayını aştı

Travel Data + Analytics GmbH İş Geliştirme Direktörü Roland Gaßner’in makalesinde 2024 seyahat sezonuna ilişkin olumlu trendler devam etti. Ocak 2024’ün, erken kayıt sayılarının eski seviyelerine dönmesine rağmen aslında bir önceki yılın aynı ayını aştığını gösterdi. “Bu, Alman pazarında oldukça istikrarlı bir tatil talebine işaret ediyor” diye vurguladı. Ocak 2024’te Alman vatandaşları sabit tarifeli veya modüller halinde düzenlenen tatil gezilerine yaklaşık 3,3 milyar avro harcadı. Bu, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7’lik bir artışa tekabül ediyor. Ocak ayı, Alman tatil seyahati pazarında açık ara yılın en güçlü rezervasyon ayıdır. (Tourexpi, resim: © AA)

TOUREXPI tarafından geçilen Almanların 2024 yılı tatil planları çok olumlu bir manzara sunuyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanların 2024 yılı tatil planları çok olumlu bir manzara sunuyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanların 2024 yılı tatil planları çok olumlu bir manzara sunuyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.