ABD’deki Arbery Davasında Müebbet Hapis Cezası

ABD’deki Arbery Davasında Müebbet Hapis Cezası

ABONE OL
21:32 - 08/08/2022 21:32
ABD’deki Arbery Davasında Müebbet Hapis Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

2020 yılında ABD’nin Georgia eyaletinde öldürülen Ahmaud Arbery davasında yargıç, federal düzeyde nefret suçu işlediği gerekçesiyle baba Gregory McMichael ve oğlu Travis McMichael’i ömür boyu hapse mahkum etti.

Siyah Ahmaud Arbery, çoğunluğu beyaz olan bir mahallede koşu yaparken öldürülmüştü.

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Lisa Godbey Wood, sahil kenti Brunswick’te eski bir ABD Sahil Güvenlik teknisyeni olan 36 yayındaki beyaz Travis McMichael’ı mahkum etti.

Daha önceki bir eyalet davasında cinayetten hüküm giyen McMichael, bugünkü duruşmada davada yargılanan üç beyaz adam arasında hüküm giyen ilk kişi oldu.

Wood, cezayı açıklarken, McMichael’in Arbery’yi yakın mesafeden pompalı tüfekle vurduğu görülen cep telefonuyla çekilmiş bir videonun hafızasına kazındığını söyledi.

Yargıç, “Bay Arbery’nin teninin rengi yüzünden bunu yaptınız” dedi.

McMichael, 66 yaşındaki babası Gregory McMichael ve 52 yaşındaki komşuları William “Roddie” Bryan, Şubat ayında Arbery’ye ırkı nedeniyle saldırarak sivil haklarını ihlal etmekten ve adam kaçırmaya teşebbüsten suçlu bulunmuşlardı.

Bryan’ın cezasının da bugün açıklanması bekleniyor.

Arbery davası, son yıllarda ABD ceza adalet sistemi ve kolluk kuvvetlerinde ırkçılık konusuna dikkat çeken siyahlara yönelik bir dizi cinayetten bir diğeri. Ayrıca bu dava, ABD’deki silahlı şiddet sorununun da altını çizdi.

Öldürülen kişinin babası Marcus Arbery, duruşma sırasında mahkemeye, “Bu üç şeytan kalbimi bulunamayacak ve onarılamayacak parçalara ayırdı” dedi.

Arbery, Travis McMichael’a ise, “Siyah insanlardan nefret ediyorsun” dedi.

Travis McMichael, avukatı aracılığıyla eyalet hapishane sisteminden daha güvenli olduğunu düşündüğü bir federal hapishaneye nakledilmesini istemişti.

Yargıç Wood, kuralların McMichael’in cinayet mahkumiyeti nedeniyle şartlı tahliye olasılığı olmayan müebbet hapis cezasını çekmekte olduğu eyalet hapishane sistemine geri dönmesini gerektirdiğini söyledi.

McMichael, bugün duruşmada ifade vermeyi reddetti, ancak avukatı Amy Lee Copeland, Georgia eyalet hapishanesinin McMichael için çok tehlikeli olduğunu ve ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Arbery, 2020 yılı Şubat ayında bir gün öğleden sonra, yapraklarla kaplı Satilla Shores mahallesinde koşu yaparken, baba ve oğul McMichael silahlarını almaya, bir kamyonete atlamaya ve kendisini kovalamaya karar vermişti.

Komşuları Bryan, kendi kamyonetiyle bu kovalamacaya katıldı ve Travis McMichael’in yakın mesafeden Arbery’ye pompalı tüfekle ateş ettiğini kaydetmek için cep telefonunu çıkardı.

Arbery’nin üzerinde koşu kıyafetleri ve spor ayakkabılarından başka bir şey yoktu.

Olayın videosu aylar sonra ortaya çıktı.

McMichaels, bir dizi mahalle baskınından bahsederek Arbery’nin şüpheli göründüğüne inandıklarını söylediler.

Arbery’yi Satilla Shore’daki hırsızlık vakalarına bağlayan hiçbir kanıt ortaya çıkmadı.

VOA tarafından geçilen ABD’deki Arbery Davasında Müebbet Hapis Cezası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’deki Arbery Davasında Müebbet Hapis Cezası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’deki Arbery Davasında Müebbet Hapis Cezası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.