ABD’de New York dahil dört eyalette hastanelerde maske zorunluluğu

ABD’de New York dahil dört eyalette hastanelerde maske zorunluluğu

ABONE OL
11:21 - 04/01/2024 11:21
ABD’de New York dahil dört eyalette hastanelerde maske zorunluluğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin dört eyaletindeki hastaneler, COVID, mevsimsel grip ve diğer solunum yolu hastalıkları vakalarındaki artış nedeniyle maske zorunluluğunu yeniden uygulamaya koydu.

New York, California, Illinois ve Massachusetts’teki hastaneler, hastalar ve sağlık çalışanları için maske takmak zorunluluğu getirildi.

New York sağlık yetkilisi Dr. Ashwin Vasan Çarşamba günü WABC TV’ye yaptığı açıklamada, şehrin 11 kamu hastanesi, 30 sağlık merkezi ve beş bakım tesisinde maske zorunluluğunun yeniden başladığını söyledi.

Vasan, personel sıkıntısı çekmek istemediklerini, çünkü 2022’de COVID’in Omicron varyantı yayılmaya başladığında çok sayıda sağlık personelinin de hastalandığını kaydetti.

29 binden fazla hastaneye yatış

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezileri’nden (CDC) alınan son haftalık veriler, 17-23 Aralık arasında ABD genelinde COVID nedeniyle 29 binden fazla hastaneye yatış olduğunu ve bir önceki haftaya göre yüzde 16’dan fazla artış olduğunu gösterdi. Aynı dönemde ülke genelinde 14 bin 700’ün üzerinde gripten hastaneye yatış vakası bildirildiği kaydedildi.

Maske takma zorunluluğu, COVID salgını sırasında hastalığın yayılmasında çok etkili olmadığı gerekçesiyle itirazlara neden olmuştu. Maske takanlar ise, takmayanlar tarafından sağlıklarının tehlikeye atıldığını düşünerek tepki vermişti.

Muhafazakarların çoğunlukta olduğu Yüksek Mahkeme, Başkan Joe Biden’ın şirketler için aşı ya da test zorunluluğunu iptal etmiş, Cumhuriyetçi selefi tarafından atanan bir yargıç da toplu taşıma maskesi zorunluluğunu iptal etmişti.

CDC rakamlarına göre 1 milyondan 100 binden fazla Amerikalı COVID nedeniyle hayatını kaybetti.

VOA tarafından geçilen ABD’de New York dahil dört eyalette hastanelerde maske zorunluluğu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de New York dahil dört eyalette hastanelerde maske zorunluluğu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de New York dahil dört eyalette hastanelerde maske zorunluluğu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.