ABD, Navalni’nin ölümü nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacak

ABD, Navalni’nin ölümü nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacak

ABONE OL
22:29 - 20/02/2024 22:29
ABD, Navalni’nin ölümü nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden, muhalif lider Aleksey Navalni’nin ölümü ve iki yıldır devam eden Ukrayna savaşı nedeniyle 23 Şubat Cuma günü Rusya’ya karşı büyük bir yaptırım paketi açıklayacağını söyledi.

California gezisine çıkmadan önce gazetecilere konuşan Biden, ayrıntı vermedi; ancak Cuma günü paket hakkında daha fazla bilgi paylaşacağını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby de, yaptırımlar hakkında ayrıntı vermedi; ancak paketin “Rus rejimini ve Putin’i Navalni’nin başına gelenlerden ve Ukrayna’daki savaş boyunca yaptıklarından sorumlu tutacağını” söyledi.

Telekonferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirby, Navalni’nin geçen Cuma günü Kuzey Kutbu’ndaki cezaevinde nasıl öldüğü konusunda ABD’nin Rusya’ya “tam şeffaflık” için baskı yaptığını söyledi.

Kirby, “Rus hükümeti dünyaya hangi hikayeyi anlatmaya karar verirse versin, Putin ve hükümetinin, Navalni’nin ölümünden sorumlu olduğu açık” dedi.

Moskova’daki ABD Büyükelçiliği’nin Navalni’nin ölümüyle ilgili daha fazla bilgi edinmeye çalıştığını belirten Kirby, “Ancak Ruslar’ın ölümle ilgili söyleyeceklerine güven duyabileceğiniz bir noktaya ulaşmak zor” diye konuştu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise yaptırımların, Rusya’nın savaş makinesine, saldırganlığına ve baskısına güç veren Rus savunmasının, sanayi altyapısının ve Rus ekonomisinin gelir kaynaklarını hedef aldığını söyledi.

Sullivan, “Bu yaptırımlar, son iki yıl boyunca müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte oluşturmaya çalıştığımız önemli bir yaptırım çerçevesine eklenecek” dedi.

Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırımlar ABD Dışişleri Bakanlığı’nın basın brifinginde de gündeme geldi. Bakanlık Sözcüsü Matthew Miller, yaptırımların neden Cuma günü açıklanacağı sorusuna, “bu tür paketlerin hazırlanmasının vakit aldığı” yanıtını verdi.

ABD, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgale başlamasıyla ilgili olarak birçok kapsamlı yaptırım açıklamış durumda. Bu yaptırımlara da dikkat çeken Miller, “Cuma günü konu hakkında başka söyleyeceklerimiz olacak” dedi.

VOA tarafından geçilen Ukrayna işgalinin 2. yıldönümü öncesi ABD, Navalni’nin ölümü nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ukrayna işgalinin 2. yıldönümü öncesi ABD, Navalni’nin ölümü nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ukrayna işgalinin 2. yıldönümü öncesi ABD, Navalni’nin ölümü nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulayacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.