AB Trump'ın Mayınlarla İlgili Kararını Kınadı

AB Trump'ın Mayınlarla İlgili Kararını Kınadı

ABONE OL
19:18 - 04/02/2020 19:18
AB Trump'ın Mayınlarla İlgili Kararını Kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği (AB), Başkan Donald Trump’ın ABD ordusunca anti-personel kara mayınlarının kullanımına yönelik kısıtlamaları gevşetme kararını kınadı. AB, Washington’a karşı resmi düzeydeki nadir eleştirilerinden birini yayınlayarak, Trump’ın mayınlarla ilgili kararını ‘’hiçbir şekilde kabul edilemez’’ olarak niteledi.

AB’nin yaptığı yazılı açıklamada, bu tür mayınlara getirilen yasakların ‘’son 20 yılda on binlerce hayatı kurtardığı” belirtildi ve “bunların herhangi bir yerde ve zamanda herhangi bir tarafça kullanımı AB açısından hiçbir şekilde kabul edilemez olmayı sürdürüyor’’ ifadesi kullanıldı.

Trump, Obama yönetimi sırasında ordunun Kore Yarımadası dışında kara mayınları kullanmasına getirilen yasağı kaldırmıştı. ABD bu kararla İngiltere ve Fransa gibi NATO müttefikleri dahil bu silahların kullanımını yasaklayan ülkelerden ayrılmış oldu.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.