HAYRETLER İÇİNDE KALDIM!!!

ABONE OL
11:49 - 23/10/2020 11:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HAYRETLER İÇİNDE KALDIM!!!

Geçen yıldı sanırım, Müge Anlının programında rastlayıp da hayret ve üzüntüyle izlemiştim. Bir baba; oğlu, gelini ve torununun kurtarılması için ağlayarak yalvarıyordu…

Oğlu ve gelini IŞID’ e katılmak üzere Suriyeye gitmeye karar vermişler fakat yanlarında da şu an yaşını hatırlamıyorum, oldukça küçük yaştaki çocuklarını da götüreceklermiş. Baba yapmayın etmeyin diye yalvarmış, engellemek için her yola başvurmuş ama olmamış. “Hiç değilse, torunumu bırakın, küçücük çocuğun ne işi var o savaşın içinde, yazık değil mi, kendinize, bize acımıyorsanız, çocuğunuza acıyın” dediyse de, o da şehit olur arzusuyla gitmişler.

Sürekli izlemediğim için, ne oldu, ne bitti haberdar değildim ama merak da ettim bir müddet, sonra da unuttum…

Bugün başka bir kanaldan, başka bir vesileyle öğrendim ki oğlan arzusuna kavuşmuş, yani şehit(!) olmuş. Gelin çok zor durumda olduğundan, belki de pişman oldu, orası belli değil, bir şekilde kayınpederine bizi kurtarın diye yalvar yakar haber göndermiş…

Müge Anlı bulamadı mı, bulaşmak mı istemedi, engellendi mi bilemiyorum.  O bulsa, bahsedilirdi sanırım ya da adamın yardım aldığı belirtilirdi.

Adamcağız, Konyadan gelip İstanbulda, kendi olanaklarıyla IŞID mensuplarını arayıp bulmuş, derdini anlatmış lakin 150.000 tl karşılığında geri verebileceklerini söylemişler… Plan da şöyle; gelinle torun Suriyeden getirilecek, doğuda bir ilde kendisine teslim edilecek, ancak öncesinde, Konyadaki elemanlarından belli bir isme para teslim edilecek!..

Adamcağız  Konyaya dönmüş, evini satmış ve söyledikleri kişiyi bulup parayı teslim etmiş. Parayı alan İstanbuldakileri arayıp parayı aldığını söylemiş, İstanbuldakiler de, o doğu ilindekileri arayıp gelinle torunu teslim edebileceklerini bildirmiş ve zavallı adamcağız gidip geliniyle torununu almış ellerinden…

Geline de acımadım ama çocuğun kurtulduğuna çok sevindim doğrusu. Zavallı kim bilir nelere maruz kaldı o küçücük yaşında?! Tabii ki süreç içerisinde de torunun büyükbabasıyla, büyükannesi!..

Konunun, evlatlar anne babalara nelere mal olabiliyor, anne babalar nelere katlanabiliyor yanı da işlenebilir daha  pek çok yanıyla birlikte ama ben daha önemli ve hayret ettiğim bir yanına değinmek istiyorum.

Hani devlet, “Bilmiyoruz, tesbit edemedik, araştırıyoruz vs” diyor ve bunları bir türlü bulamıyor ya!..

İnsan hayrete düşüyor, sıradan bir vatandaş, Konyadan kalkıp İstanbulda imkansızlıklarına rağmen, arayıp buluyor ve görüşebiliyor, Konyadakilere, doğu ilindekilere ulaşabiliyor da; Telefonları dinleyen, her türlü istihbarat’a sahip devlet, nasıl oluyor da bunları bulamıyor?

Bir diğer hayret verici yanı da, sınırlarımız bu denli mi korumasız, yol geçen hanı gibi, bu teröristler nasıl oluyor da, ellerini kollarını sallayarak istedikleri gibi girip çıkabiliyorlar?!

Nasıl bu rahatlıkla ülkede cirit atabiliyorlar, nasıl her ilde konuşlanabiliyorlar?!!

İnsan hayrete düşüyor ve aklında pek çok soru beliriyor doğrusu!!!

Perihan Reyhan Alkan

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.