YENİ YIL TERÖRLE GELDİ

ABONE OL
18:10 - 01/10/2020 18:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

YENİ YIL TERÖRLE GELDİ

2016 yılını savaş tehlikesi, terör, yolsuzluk, yoksulluk, açlık, siyasi krizler, hükümet ve muhalefet boşlukları içinde geçirmişken, 2017 yılına iyi dilekler ve büyük umutlarla başlanmıştı. Ancak daha yeni yılın ilk iki saati bile dolmadan, İstanbul’dan gelen acı haberle bir kez daha sarsıldık ve umutlarımız soldurulmaya çalışıldı.

Terör bu kez İstanbul’da bir gece kulübünü vurdu. Yeni yılı kutlayan masum insanlardan resmi verilere göre 40 kişiyi terör aramızdan almış, onlarcasının da yaralanmasına neden olmuştur. Terör saldırılarından sonra sürekli söylenen “saldırıda hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz” siyasi nutuklarının ise, artık duymaktan usandığımız ve hiçbir sorunu çözmeyen, içi boş bir kandırmaca olduğu anlaşılmaktadır.

İstanbul’da yaşanan bu terör eylemi; yıllardan beri ülkemizde Müslümanlar dinini yaşayamıyormuş, zulme uğruyormuş gibi çirkin ve yalan bir propaganda sürdürenlerin, kinden, nefretten  söz ederek kandırılmış cahil insanları laik insanlara karşı düşman yapanların, cemaat yurtlarını ve okullarını destekleyenlerin eseridir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Aralık 2016 Cuma günü yılbaşı kutlamalarıyla ilgili yayınladığı fetva, bu terörün tetikleyicisidir. Laik bir ülkede fetva gibi safsataların yayınlanması düşündürücüdür ve son derece yanlıştır.  Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün daha önceki yıllarda da, yılbaşı kutlamalarını “gayri meşru tutum ve davranışlar” olarak tanımladığı bilinmektedir. 

Ülkemizin çeşitli yerlerinde “Müslüman, Noel Kutlamaz” diyenlere, “Yılbaşı ve Noel Kutlamalarına Hayır” diye asılan pankartlara, temsili resimlerle Osmanlı gencinin, Noel Baba’ya tokat atması, Noel Baba’nın sünnet edilmesi gibi rezillikleri görmeyenlerin, engel olmayanların hatta destek verenlerin yönetimde bulunmaları büyük talihsizlik olduğu kadar, dış dünya gözüyle ise büyük bir skandaldır.

İstanbul’daki terör saldırısının ardından açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Yeni yılın ilk saatlerinde savunmasız insanlar üzerine hunharca yapılan silahlı saldırı bütün milletimizi derinden yaralamıştır. Bu bir vahşettir” ifadelerini kullandı. İki gün önce gayri meşru ilan ettikleri yılbaşı kutlamaları için, saldırı sonrasında vahşet diyenlerde utanma olmadığı da anlaşılmıştır.

Ülkemizde terörü azdırıp, korku yaratanların, başkanlık gelirse terör biter diyenlerin bütün bu olaylardaki sorumluluğu araştırılmadan, yaşadığımız bu kaostan kurtulmamız olanaksızdır. Milli birlik diyenler, herkesi kendi gibi düşünmeye, kendi istediği gibi yaşamaya zorlamaktadır. Kendi her yaptığının doğru olduğunu topluma kabul ettirmeye çalışmakla, milli birlik sağlanamaz. Rejimi değiştirerek, tek adam yönetimi getirecek anayasa değişikliğine karşı olanları düşman olarak görenlerle, milli birlik sağlanamaz. Milli birlik ancak Atatürk’e, ilkelerine ve devrimlerine sahip çıkılarak sağlanır. Bunu anlayamayanlar ve karşı çıkanlar ise ülkeyi bölmek, toplumu ayrıştırmak isteyen emperyalizmin yerli işbirlikçileridir. Bu işbirlikçiler ancak istifa ederek, topluma karşı sorumluluklarını az da olsa yerine getirebilirler…

Suay Karaman

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.