HALK NE İSTİYOR?

ABONE OL
11:49 - 23/10/2020 11:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HALK NE İSTİYOR?

Çocukluğunda sevmediği, nefret ettiği bir şeyi yirmili yaşlarda annesine söylediğinde annesi hayret içinde kalarak: “Fakat tatlım, neden bize gelip bunu söylemedin?’’.
Çocuğun verdiği yanıt: “Yapabileceğimi bilmiyordum.’’

Bir şeyi yapabileceğini bilememek? Bırakın çocukları, yetişkinler bilemiyor. Tehlikeli yabancılaşmış bir kişilik oluşumu doğuyor.
Ne istediğini bilemeyen bir Milli İrade.
Toplumun ne istediği unutturuldu. Ne isterlerse istesinler, kendilerine evet diyecek bir toplum yarattılar. (İdam diyorlar, toplumda idam diyor.)

Bu iradeye yıllar boyu din üzerinden yapılan aşılama yolu ile biat ve koşulsuz bağlılık bağışıklığı kazandırıldı. Ektiklerini biçmeye başladılar. Son zamanlarda akla dayalı tek bir cümle dahi duymadığımızı söylesek abartı olmaz.

Başkanlık için dayatılan Anayasa değişikliği, freni patlayan Kamyon’un son hızla duvara toslaması demek. Bütün atamaları bir kişiye bağlanan bir sistem değişikliği daha nasıl anlatılır.

Birazcık hukuk ve demokrasi kalmış bir ülkede bile aklın süzgecinden dahi geçmeyecek bir zorlamayla karşı karşıya toplum. Diktaya dönüştürülecek sistemi mecliste konuşup oylama yapma isteği bile utanç verici bir durum. Birde arkasından ne yapacağını unutturulmuş topluma soracak olmaları tarihe geçecek kara bir leke demektir. CHP bu planın parçası olmamalı, oy (a)lama tuzağına düşmemeli ne mecliste ne de referandum yoluyla.

Dünya’da bölünmüş ülkelerin tamamının asıl bölünme nedeni laikliğin eksikliğinden ya da olmadığındandır. Demokrasinin olmazsa olmazıdır laiklik.

Halkın ne istediği? ’’ bilincinin gelişmesi için, bireyin, yapabileceğini’’ bilmesi gerekir.

Zekeriye Uçar

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.