HIRSIZLARIN DİK GEZDİĞİ MEMLEKET!

ABONE OL
18:10 - 01/10/2020 18:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HIRSIZLARIN DİK GEZDİĞİ MEMLEKET!

Onuru zedelenmedik, itibar kaybetmeyen tek meslek neredeyse hırsızlık kaldı.  Hırlı mısın, hırsız mısın diye sorsalar adama….

Başı dik, gözleri ufukta.

Yüksek sesle söyleyecek gururla.

 ” HIRSIZIM ” 

 Memleketimin çoğu meslekleri horlandı, ezildi ve aşağılandı. Oysa hırsızlık öylemi. Çaldıkça el malını zengin oluyorsun, zengin oldukça da itibar artıyor neticede. Neticede hırsızlık malı, zekât düşmez vergi çıkmaz.  Dilenci bile üç kuruş istese  “ Hırsızlık malı, haram yemeyesin “ deyip güler geçersin. Hele birde rahmetli babanın adına cami yaptırdın mı, ailecek cennet garanti!

Çalınan para ile yapılan cami, adamı cennete sokar mı demeyin. Çalınan soru ile sınava girip, torpille okul bitirip işe girenler cennetlik olacağını düşünüyorsa, bizim hırsız neden hayalini kurmasın. Hırsızlığı övmekten birde dava açılmasın diye ekleyelim “ Hırsızlık kötü bir şeydir, Milletin malını çalmak kötü bir şeydir “ .

Konumuzun milletin inancını çalıp, doğruyu, namusu unutturup, İslam dinini saç örtüsüne hapseden Arap sevicilerle alakası yok. Normal mahalle hırsızından bahsediyorum. Din tüccarlığından zengin olanlar ayrı dalda yarışıyor.

Paralel diye asker, memur aklınıza ne gelirse yargıladığımız şu günlerde, Milletvekilliği olmadı bakanlık başbakanlık yapanların adını duymadıkça bu iş olmaz. Tanıdık bulup ta hapis yatmadan “bedelli” yapıp kurtulacaksa ve biz gene fakiri yargılarsak bu iş hiç olmaz. İhale ile ilgileri yoksa ve ihalelere girenler FETÖ cü değilse, onlar kimin adamı. Başka kimler kandırdı da faydalandı bilmek istiyoruz.

Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar diye kuruluş bildirgesine yazan bir parti yönetiyor 15 senedir memleketi. 3Y diyorlardı ya bu slogana. Yolsuzluk ve yoksulluk azaldı mı sormak istiyorum sizlere. Yasaklar bitti desek Memlekette OHAL uygulaması başladı, her kes biliyor zaten.

Bir de 3M uygulaması var çoktandır. 3 maymun hesabı, Yolsuzluğu görmedim, Yoksulluğu duymadım ve yasakları söyleyemem anlamında.

Askerin polisi tarayıp, polisin askeri helikopter düşürmesi bizi aştı son darbede. Nerde eski darbeler, en fazla kahvehane taranırdı mahallede! Hükümet bu işte tarafsız ve adil olduğunu ispat etmeli ve suçunu da kabul etmeli. Meclis derseniz artık hak edenleri vekil seçmeli. Geçmişte fetö terör örgütü ile yakın çalışması olanları bakan yapan bir zihniyet, İmralı’daki terör örgütü yöneticisi   “ kandırıldık “ derse bakanlık verir mi sizce!

Ender Özerdem

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.