BİR ANAYASAYA KAÇ CUMHURBAŞKANI TECAVÜZ EDEBİLİR!

ABONE OL
18:11 - 01/10/2020 18:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

BİR ANAYASAYA KAÇ CUMHURBAŞKANI TECAVÜZ EDEBİLİR!

Her şey eski Cumhurbaşkanı Özal’ın “Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz” lafları ile başlamıştı. Sonrası işte gelen deldi giden deldi derken nur topu gibi bir çocuk doğuramasa da anayasa, sonunda babanın ne demek olduğunu öğrendi. Artık güçlü olmak anayasayı delebilme oranına bağlıydı ülkede.

Başbakan ERDOĞAN vardı birde devletin çeşitli kuvvetleri ile sorunlar yaşayan. Gün geldi ordu ile sorunları oldu, gün geldi yargı ile. İçerde de yattı kısa bir süre. Anayasa düşürmüştü kendisini içeriye. “Bana uymadı, maddelerime ters düştü “ derdi dili olsa. Sonrası zorlu bir hayat ve “Muhtar olamaz “ denilen bir insan muhtarları saraya çağırıyordu beklide içinde kalan bu anılarla!

Ülke güllük gülistanlık, terör bitmiş ve ekonomide çağ atlamışız daha ne isteyeceğiz diye düşünürken Başbakan Binali Yıldırım yaptı açıklamayı “Bizim yapacağımız ilk önceliklerden bir tanesi, bu fiili durumu yasal duruma çevirmek.”  Geçilen başkanlık sistemi ve partili Cumhurbaşkanlığını anayasaya sokmaktan bahsediyor. İşin özü haberimiz olmadan anayasaya “Tecavüz” edilmiş yeni başbakana göre. Şimdi bir kereden bir şey olmaz dediğimiz işten doğan çocuğu yazdırmışız okula haberimiz yok!

Başbakanken Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilirse ‘Teamüllere değil, Anayasa’ya göre çalışacağını’ belirterek, “Başbakanın yetkisini alıp yerine oturacak değiliz” demişti. Almış, oturmuş bunu da anayasaya aykırı yapmış diyor yeni başbakan. Bu durumu anayasayı değiştirip suç olmaktan çıkartacağız demeye getiriyor lafı.

Ve bunun çok doğal bir durum olduğunu, çünkü Erdoğan’ın halkın oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı olduğunu söylüyor. Şimdi ‘Bizim yapmamız gereken, bu fiili durumu yasal duruma çevirmek’ diyor. Yani gayrı yasal bir cumhurbaşkanı var diyor.

Şimdi sormak istiyorum “15 senedir hükümet olup, yüzlerce maddesini değiştirip, olmadı referanduma giderek birde halkoyu ile maddelerini değiştirdiğiniz anayasaya birde tecavüz etmenin lüzumu var mıydı? Yoksa intikam almak için mi zor kullandık! Başkanlık sistemine anayasayı delmeden, gayrı yasal yollara sapmadan geçemez miydik. Ankara’da kendini patlatan canlı bombanın sebebi, başkanlık sistemine geçmediğimiz için mi?

Ender Özerdem

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.