11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü

11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü

ABONE OL
14:33 - 11/09/2022 14:33
11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikalılar 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde bir kez daha saygı duruşunda bulunacak, saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin isimlerini okuyacak.

Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınları uçakların 11 Eylül 2001’de çarptığı o zamanki Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin bulunduğu alanda bir araya gelecek.

Sadece New York’ta değil, bir diğer uçağın çarptığı Savunma Bakanlığı Pentagon binasında da tören düzenlenecek.

Ayrıca kaçırılan bir diğer uçağın düştüğü Pennsylvania’da da bir anma töreni yapılacak.

Ülke genelinde diğer bölgelerde de çeşitli anma törenleri düzenlenecek.

11 Eylül 2001’de yolcu uçaklarını kaçıran saldırganların New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’yle Pentagon’a çarpması ve kaçırılan bir diğer uçağın Pennsylvania’ya düşmesi sonucu yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Başkan Joe Biden’ın Pentagon’daki törene katılması ve bir konuşma yapması bekleniyor.

Eşi Jill Biden’ın da Pennsylvania’daki anma törenine katılıp bir konuşma yapması bekleniyor. Yolcu uçağı 21 yıl önce, olay anlaşıldıktan sonra uçak Washington’a doğru giderken yolcuların ve mürettebatın kokpite girmeye çalışmasının ardından Pennsylvania’ya düşmüştü.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris eşiyle birlikte New York’taki anma törenine katılacak. New York’taki anma törenlerinde siyasiler konuşma yapmıyor, sadece kurbanların yakınları saldırıda ölenlerin isimlerini okuyor.

VOA tarafından geçilen 11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 11 Eylül Saldırılarının 21. Yıldönümü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.