Zelenski’den Rus Ordusuna:“Evlerinize Dönün”

Zelenski’den Rus Ordusuna:“Evlerinize Dönün”

ABONE OL
13:53 - 30/08/2022 13:53
Zelenski’den Rus Ordusuna:“Evlerinize Dönün”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ukrayna hükümeti, Rus işgali altındaki güney topraklarını geri almak için saldırılarını arttırdığını açıkladı. Zelenski dün akşamki konuşmasında, “Onları sınıra kadar kovalayacağız. Eğer hayatta kalmak istiyorlarsa, Rus ordusunun kaçma zamanı geldi. Evlerine dönsünler” dedi

Ukrayna hükümeti, Rus işgali altındaki güney topraklarını geri almak için saldırılarını arttırdığını açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, dün akşamki konuşmasında, “Onları sınıra kadar kovalayacağız. Eğer hayatta kalmak istiyorlarsa, Rus ordusunun kaçma zamanı geldi. Evlerine dönsünler” dedi.

Güneydeki Herson, savaşın başlamasının ardından Rusya’nın ele geçirdiği ilk büyük Ukrayna şehri oldu.

Zelenski, güneyde Rus güçlerine yönelik arttırdıkları saldırıları,

“Ukrayna kendi topraklarını geri alıyor” sözleriyle açıkladı.

Nükleer Santral Çevresinde Askersiz Bölge Çağrısı

Zelenski’nin kıdemli danışmanlarından Oleksiy Arestoviç de, Herson bölgesindeki taarruzla ilgili olarak yaptığı açıklamada Rus savunmasının “birkaç saat içinde kırıldığını” söyledi.

Arestoviç, Ukrayna güçlerinin Rusya’nın Dnipro nehrinin batı yakasında bulunan bir cebi beslemek için kullandığı feribotları bombaladığını da sözlerine ekledi.

İngiltere Savunma Bakanlığı ise, Ukrayna güçlerinin güneyde topçu ateşini arttırdığını ve uzun menzilli hassas saldırılarının Rusya’nın ikmalini aksattığını açıkladı.

Ukrayna’dan dün yapılan açıklamada, Rusya’nın 6 ayı geçen işgalinin ilk haftalarında ülkenin güneyinde ele geçirdiği toprakları geri almak için karşı saldırı başlattığı duyurulmuştu.

Ukrayna’nın güney komutanlığı sözcüsü Natalia Humeniuk’tan “Bugün Herson bölgesi de dahil olmak üzere çeşitli yönlerde taarruz eylemlerine başladık” demişti.

Rus Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun saldırı girişimlerinin başarısız olduğunu iddia ediyor.

VOA tarafından geçilen Zelenski’den Rus Ordusuna:“Evlerinize Dönün” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Zelenski’den Rus Ordusuna:“Evlerinize Dönün” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Zelenski’den Rus Ordusuna:“Evlerinize Dönün” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.