Zelenski ABD’den Ziyaretleri Açıkladı 

Zelenski ABD’den Ziyaretleri Açıkladı 

ABONE OL
12:28 - 24/04/2022 12:28
Zelenski ABD’den Ziyaretleri Açıkladı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in 24 Nisan Pazar günü Kiev’i ziyaret edeceğini açıkladı.

Zelenski, “ABD’den yetkililerin bize geleceğinin bir sır olduğunu düşünmüyorum, Dışişleri Bakanı Sayın Blinken ve Savunma Bakanı (Lloyd Austin) geliyor” dedi.

Zelenski, Kiev’de düzenlediği basın toplantısında, Amerikalı bakanlarla Ukrayna’nın Rusya’nın işgaline karşı ihtiyaç duyduğu silahları görüşeceğini söyledi. Zelenski, güvenlik durumu izin verdiğinde ABD Başkanı Joe Biden’ın da kendilerini ziyaret etmesini beklediklerini ifade etti.

ABD’nin, Ukrayna’yı gelecekteki tehditlerden korumak için güvenlik garantörlerinden biri olmayı kabul etmesini istediklerini de söyleyen Zelenski, daha fazla silah sağlama anlaşması dahil somut sonuçlar beklediklerini kaydetti. Zelenski ayrıca, ABD’nin Almanya ile Ukrayna’ya silah sağlanması konusunda görüşmesini beklediğini belirtti.

Ziyaretlerle ilgili Beyaz Saray’dan, Dışişleri ya da Savunma bakanlıklarından henüz bir açıklama gelmedi.

Volodimir Zelenski, Rusya’yla Türkiye’de daha fazla barış görüşmesi olasılığının da Kremlin lideri Vladimir Putin’e bağlı olduğunu kaydetti. Zelenski, Kiev’in sürekli görüşmelerin gerçekleşmesini istediğini de vurguladı.

Zelenski, savaşın diplomasi yoluyla çözümü isteniyorsa, görüşmeler için Putin’le görüşmesinin hayati olduğunu söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı aynı basın toplantısında, güney liman kenti Odesa’da, bugünkü füze saldırılarında üç aylık bir çocuk dahil sekiz kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Moskova’ysa sivilleri hedef aldığını reddediyor.

Rusya’nın Mariupol saldırılarıyla ilgili de Zelenski, Ukrayna ordusunun kuşatmayı zorla kırmaya çalışmaya hazır olmadığını, ancak Kiev’in bunu denemeye ve yapmaya her şekilde hakkı olduğunu söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, savaş sonrası yeniden yapılanma planının bir parçası olarak, yabancı devletlerin, ülkelerin farklı bölgelerine yardım edeceğini de kaydetti.

VOA tarafından geçilen Zelenski ABD’den Ziyaretleri Açıkladı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Zelenski ABD’den Ziyaretleri Açıkladı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Zelenski ABD’den Ziyaretleri Açıkladı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.