Yunanistan Libya Büyükelçisini Sınırdışı Etme Kararı Aldı

Yunanistan Libya Büyükelçisini Sınırdışı Etme Kararı Aldı

ABONE OL
17:42 - 06/12/2019 17:42
Yunanistan Libya Büyükelçisini Sınırdışı Etme Kararı Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye ve Libya’nın uluslararası alanda tanınan hükümetinin, Akdeniz’de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasıyla güvenlik ve askeri işbirliğinin genişletilmesine yönelik anlaşmalar imzalamasına tepki gösteren Yunanistan Libya Büyükelçisini sınırdışı etme kararı aldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Libya Büyükelçisi Muhammed Yunus Menfi’ye Yunanistan’dan ayrılması için 72 saat süre verildi. Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye ve Libya arasında imzalanan deniz yetki alanı anlaşmasının uluslararası hukukun ihlal edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Yunanistan yönetimi daha önce Libya Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak nota vermiş ve Türkiye’yle imzalanan mutabakat muhtıralarının kendilerine de teslim edilmesini istemişti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.