Ukrayna’ya Mühimmat Sevkiyatı İçin Kilit Önem Taşıyan Kerç Köprüsü’nde Patlama

Ukrayna’ya Mühimmat Sevkiyatı İçin Kilit Önem Taşıyan Kerç Köprüsü’nde Patlama

ABONE OL
20:48 - 08/10/2022 20:48
Ukrayna’ya Mühimmat Sevkiyatı İçin Kilit Önem Taşıyan Kerç Köprüsü’nde Patlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’yı Kırım’a bağlayan Kerç Köprüsü’nde büyük bir patlama yaşandı. Raylı hattın da yer aldığı köprüde bir kamyonun patlamasının ardından yangın çıktı. Rus yetkililer, en az üç kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı ilhakının önemli sembollerinden biri olan, Kerç Boğazı’ndaki köprü, Rusya’nın işgal altında tuttuğu Ukrayna’nın güneyindeki bölgelere mühimmat sevkiyatı için de kilit önem taşıyor.

Patlamanın bir saldırı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Rusya Soruşturma Komitesi ve Rusya Terörle Mücadele Ulusal Komitesi’nden yapılan açıklamalara göre, köprünün araç trafiğinin geçtiği kısmında bir kamyonda meydana gelen patlama, köprüdeki raylı hat üzerinde Kırım Yarımadası’na doğru ilerleyen bir yük treninde 7 yakıt tankerinin de patlayarak alev almasına neden oldu.

Yerel saatle sabah 06.00 civarında yaşanan patlamanın ardından çıkan yangını söndürme çalışmaları tamamlandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, köprünün kısmen yıkılmasının, Ukrayna’daki birliklerine mühimmat sevkiyatının önüne geçmediğini ileri süren bir açıklama yayınladı.

Rus yetkililer, olayda yaşamını kaybettiği tespit edilen 3 kişinin, patlamanın yaşandığı kamyonun yakınındaki araçlardaki kişiler olabileceğini söyledi.

Ukrayna’dan patlamayla ilgili Rusya’yı suçlayan bir açıklama gelmedi ancak bazı Ukraynalı yetkililer, olayla ilgili hoşnutsuzluk algısı yaratabilecek mesajlar paylaştı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, sosyal medya üzerinden köprüdeki yangının görüntülerini ve Marilyn Monroe’nun ‘Doğum günün kutlu olsun Sayın Başkan’ adlı şarkıyı seslendirdiği görüntüleri paylaştı. Rus lider Vladimir Putin’in 70’inci doğum günü kutlaması olaydan bir gün önce yapılmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, bazı Ukraynalı yetkililerin olayla ilgili mesajlarına değinerek, “Bu, Kiev’in terörist yapısını kanıtlıyor” dedi.

VOA tarafından geçilen Kırım’da Rusya’nın Ukrayna’ya Mühimmat Sevkiyatı İçin Kilit Önem Taşıyan Kerç Köprüsü’nde Patlama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kırım’da Rusya’nın Ukrayna’ya Mühimmat Sevkiyatı İçin Kilit Önem Taşıyan Kerç Köprüsü’nde Patlama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kırım’da Rusya’nın Ukrayna’ya Mühimmat Sevkiyatı İçin Kilit Önem Taşıyan Kerç Köprüsü’nde Patlama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.