Üç Baltık Ülkesi Kendi Aralarındaki Sınırları Açtı

Üç Baltık Ülkesi Kendi Aralarındaki Sınırları Açtı

ABONE OL
15:10 - 15/05/2020 15:10
Üç Baltık Ülkesi Kendi Aralarındaki Sınırları Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa’da üç Baltık ülkesi kendi arasındaki sınırları açma kararı aldı. Litvanya, Letonya ve Estonya kendi aralarındaki sınırları açtı. Ancak bu ülkelere diğer ülkelerden gidenlere 14 gün karantina kuralı uygulanmaya devam ediyor.

Bu kararla birlikte Corona virüsü tedbirlerinin uygulanmaya başlandığı günlerden bu yana ilk kez üç ülke kendi arasındaki sınırları karantina uygulaması olmaksızın açmış oldu.

Kararın ardından üç ülkenin birbiriyle sınırlarında kurulan polis ve güvenlik kontrol noktaları kaldırıldı. Reuters Haber Ajansı’na konuşan polis görevlisi Martin Maestule, ilk aracın serbest biçimde geçişiyle birlikte uygulamanın sona ermesinden ötürü son derece mutlu olduklarını söyledi.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Litvanya Başbakanı Saulius Skvernelis, “Baltık ülkeleri arasındaki bu seyahat penceresi, iş dünyasının da yeniden faaliyete geçmesi için bir fırsat ve insanların yeniden normal hayata dönme umutları için de bir umut olacaktır” dedi.

Üç ülkede de son dönemde yeni vaka sayılarında azalmalar görüldü. Letonya, Litvanya ve Estonya’da bugüne dek toplam 150’den az kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Sınırların açılmasıyla birlikte Litvanya ve Letonya arasında ilk 5 saatte yaklaşık 120 aracın geçiş yaptığı belirtildi. Litvanya’nın Avrupa Komisyonu Temsilcisi Arnoldas Pranckevicius, yaptığı açıklamada, üç ülkenin her anlamda birbirine yakın ve iç içe olduğunu, Avrupa Birliği’nin alacağı kararlar çerçevesinde diğer birlik üyeleriyle de seyahatlerin normalleşebileceğini, bir ayrımcılık durumunun söz konusu olmadığını söyledi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.