“Türklere yakışır bir bina inşa etmek istiyoruz”

“Türklere yakışır bir bina inşa etmek istiyoruz”

ABONE OL
01:07 - 16/06/2019 01:07
“Türklere yakışır bir bina inşa etmek istiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Yeni elçiligin temeli atıldı


Almanya’nın başkenti Berlin’de inşa edilecek olan Türkiye’nin Berlin Büyükelçilik binasının temeli atıldı

Tiergartenstrasse adlı cadde üzerinde inşa edilecek olan büyükelçilik binasının temel atma törenine, Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet’in yanı sıra büyükelçilik ve konsolosluk çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Acet yaptığı konuşmada, bugünü "tarihi bir gün" olarak niteleyerek, çok heyecan duyduklarını belirtti.

İki Almanya birleşmesinden sonra Berlin’nin dünyanın cazibe merkezi olmaya başladığını, özelikle mimari alanda çok önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Acet, "Biz de Berlin’in mimari güzelliklerine bir katkıda bulunmak istiyoruz. Bizler, mimarlarımızla mühendislerimizle birlikte Berlin’e aynı zamanda Türkiye ve buradaki Türklere yakışır bir bina inşa etmek istiyoruz" dedi.

Büyükelçlik binasının açılışının gelecek yıl kış aylarına doğru olacağını belirten Acet, o gün kendisinin ve büyükelçlik çalışanlarının hayalinin gerçekleşeceğini kaydetti.

berl-elci-tem-at-b.jpg

Büyükelçilik binasının, ihtiyaçları karşılayacağını ifade eden Acet, burada faaliyet gösteren derneklerin, vatandaşların büyük hoşnutlukla ayak basacakları bir bina olacağını belirtti.

Acet, binanın yaklaşık 5 bin metrekare kullanım alanına sahip olacağını ifade ederek, zemin altında 2, üstünde de 3 kat olmak üzere 5 katlı bir bina olacağını kaydetti.

Acet’in konuşmasından sonra sembolik temel atma töreni yapıldı.

Alman usullerine göre binanın temeline konulmak üzere bir demir kutunun içine gazete, para ve binanın bilgilerinin yazılı olduğu dokümanları koyan Acet, kutunun etrafı betonla kapatıldıktan sonra binanın sağlam ve güvenli kalması için betona çekiçle 3 kez vurdu.

berl-elci-tem-at-c.jpg

ha-ber.com / Erbil BAŞAY / Berlin 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.