Türkiye BM’nin Suriye Kararından Memnun

Türkiye BM’nin Suriye Kararından Memnun

ABONE OL
23:00 - 13/07/2022 23:00
Türkiye BM’nin Suriye Kararından Memnun
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye, BM’nin Suriye’ye insani yardım mekanizmasının 6 ay süreyle uzatılması kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kararın memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’nin kuzeybatısına Türkiye’nin Cilvegözü sınır kapısından yapılan insani yardımın, altı ay daha uzatılmasına karar verdi. Kararın ardından Türk Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin 12 Temmuz 2022 tarihinde aldığı bir kararla, kuzey batı Suriye’ye yönelik Birleşmiş Milletler sınırötesi yardım mekanizmasını 6 ay süreyle de olsa uzatmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Sözkonusu BM mekanizması, kuzey batı Suriye’deki yaklaşık 4,1 milyon ihtiyaç sahibine acil insani yardım ulaştırılmasında hayati bir rol oynamaktadır. Suriye’deki insani krize etkin uluslararası mukabele ve bölgesel istikrar açısından BM mekanizmasının işlevlerini sürdürülebilir bir çerçevede kesintisiz devam ettirmesi elzemdir. Türkiye, bu yöndeki gayretlerini uluslararası toplum ile işbirliği halinde sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu yardımların süresi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri arasında tartışmalara neden olmuştu. ABD, yardımların süresinin bir yıl uzatılmasını isterken Rusya, 6 aylık bir uzatma süresi önermişti.

VOA tarafından geçilen Türkiye BM’nin Suriye Kararından Memnun haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye BM’nin Suriye Kararından Memnun haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye BM’nin Suriye Kararından Memnun haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.