Türk Hawking’den Bochum Sanat Müzesi‘nde konferans

Türk Hawking’den Bochum Sanat Müzesi‘nde konferans

ABONE OL
13:59 - 21/01/2023 13:59
Türk Hawking’den Bochum Sanat Müzesi‘nde konferans
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürün dünyaca ünlü beyin araştırmacısı bilim adamı Prof. Dr. Onur Güntürkün, bu akşam Bochum Sanat Müzesi’nde “Öğrenme ve Hafıza“ konulu halka açık bir konferans verecek.

Bochum Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu (ATYG), Entegrasyon İçin Birlik Forumu (Forum Gemeinsam für Integration – GEMİ), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF), AWO ve Bochum Komünal Entegrasyon Merkezi (Kommunales Integrationanszentrum Bochum) tarafından düzenlenen konferans, bu akşam saat 17.30’da gerçekleştirilecek.

“Kunstmuseum Bochum, Kortum Str. 147, 44 787 Bochum” adresindeki konferansa giriş ücretsiz olacak.

1958 yılında İzmir’de doğan ve dört yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle yaşamını tekerlekli sandalyeden yararlanarak sürdümek zorunda kalan Prof. Dr. Onur Güntürkün’ün öyküsünü yıllar önce kitaplaştıran Araştırmacı – Yazar Kemal Yalçın, ekinliği düzenleyen ATYG’nin Eş Başkanlığı’nı yürütüyor.

Etkinliği düzenleyenler adına bir açıklama yapan Yalçın, hakkındaki çeşitli yayınlarda “Türk Hawking“ olarak anılan Prof. Güntürkün’ün sunumunun Almanca olacağını, ancak gerektiğinde konunun daha iyi anlaşılabilmesi için Türkçe açıklamaların da yapılacağını duyurdu. Konferans saatinden önce gelenlerin saat 17.00’den itibaren resim ve heykel müzesini ücretsiz olarak gezebileceklerini de belirten Yalçın, “Bu nedenle Bochum Belediyesi ve Sanat Müzesi’ne çok teşekkür ediyoruz“ dedi.

ha-ber.com/Gürsel Köksal

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.