*** Türk ekonomisi değerlendirildi

*** Türk ekonomisi değerlendirildi

ABONE OL
09:50 - 11/11/2008 09:50
*** Türk ekonomisi değerlendirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Türk ekonomisinin potansiyeli değerlendirildi

Almanya’da yerleşik Türk kökenli iş adamları ile Alman iş adamları, Türkiye’nin ekonomik gelişmesinden yeterince istifade edilemediğini belirttiler

Bremen kentinde faaliyet gösteren Türk-Alman işverenler kuruluşu TEWIFO tarafından, Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin ele alındığı bir panel düzenlendi.
Bremen ve çevresindeki Türk kökenli iş adamları ile Alman iş adamlarının bir araya geldiği panelde, Türkiye’nin ekonomik gelişmesinin Almanya’nın kuzey batı bölgesine nasıl bir etkisinin olacağı, yatırım olanakları ve Türk ekonomisinin potansiyeli tartışıldı.
Bremen’de düzenlenen ”Entegrasyon Haftası” çerçevesinde Bremen Ticaret Odası’nda düzenlenen panele konuşmacı olarak, TEWIFO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uzuner, EWE AG şirketinden Heiko Harms, ”ePhilos AG” şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Kottisch, ”Efefırat Feinkost GmbH”nın ticari temsilcisi Dicle Aktaş ve Bremen Yüksel Okulu Türk-Alman Ekonomi Enstitüsü’nün yöneticisi Prof. Desiree Kamm katıldı.

TÜRKİYE İMKANLARDAN YETERİNCE YARARLANAMIYOR 


Kayserigaz’ın yüzde 39,9 oranında hisselerini satın alan, elektrik, telekomünikasyon ve doğal gaz sektöründe hizmet veren Alman enerji şirketi EWE-AG’nin Başkanı Harms, Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra bir soru üzerine, rüzgar ve güneşi bol olan bir ülke olarak Türkiye’de bu imkanlardan yeterince yararlanılamadığını belirtti.
Türkiye’de iş yapmaktan çok memnun olduklarını ifade eden Harms, Türkiye’de 2009 yılında su işlerine de el atacaklarını, kendilerinden önceki Alman şirketlerin yaptıklarının aksine, iyi verim alabilmek için Türk kökenli elemanlar yetiştirdiklerini kaydetti.


Almanya ve Türkiye’de talebi gittikçe artan organik ürünlere ağırlık verdiklerini söyleyen Aktaş da, ”Türkiye’nin ekonomik gelişmesinden yeterince istifade edemiyoruz” dedi.

"ALMAN YATIRIMCILARIN ARASINDA PİŞMAN OLANA RASTLAMADIK"

Türk-Alman Ekonomi Enstitüsü’nün çalışmasıyla, Türkiye’deki orta ölçekli şirketleri tanıtıcı bir rehber kitap çıkartacaklarını belirten Prof. Kamm, ”Türkiye’de yatırım yapan Alman şirketleri arasında pişman olana rastlamadık” dedi.
Kamm ayrıca, Almanya’da yaşayan Türk gençlere çağrıda bulunarak, eğitim ve kariyer konusunda çok fazla imkanın bulunduğu Almanya’da bundan yararlanmalarını istedi.

İş adamı Kottisch de, kayısının sanayi ürünü hale getirilmesi, pazarlanması ve bu alanda yatırım yapılması konusunda Malatya’da olumlu temaslarda bulunduklarını anlattı.

Paneli yöneten Uzuner, ”Konuklarımız burada sundukları örneklerinde, Türkiye’nin ekonomik gelişmesinden Almanya’nın kuzey batı bölgesinin, diğer bölgelere nazaran yeterince yararlanamadığını belirttiler. Umarım dile getirilen fırsatlar her iki ülke iş adamları tarafından iyi değerlendirilir” dedi. (AA)
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.