*** ”Türk çocukları bizim de çocuklarımızdır”

*** ”Türk çocukları bizim de çocuklarımızdır”

ABONE OL
00:51 - 16/06/2019 00:51
*** ”Türk çocukları bizim de çocuklarımızdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Türk çocukları bizim de çocuklarımızdır”


Almanya’nın Bremen kentinde faaliyet gösteren Türk gazeteciler, farklı halkların birlikte yaşamına sağladığı katıklarından dolayı Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Nordenham kentinin Belediye Başkanı Hans Francksen’i bir takdir plaketi ile onurlandırdı

Nordenham DİTİB Selimiye Caminin dernek başkanı İdris Aksüt, 2. başkan Mustafa Alkan, din görevlisi Sıddık Tuncer ve derneğin basın sözcüsü Mehmet Karabacak ve Bremen’den yüksek mimar Dursun Özgören ile birlikte Francksen’i makamında ziyaret eden basın mensuplarının sunduğu plaket nedeniyle belediye başkanının çok duygulandığı dikkatlerden kaçmadı.

Türk ziyaretçileri yardımcısı Carsten Seyfarth ile karşılayan Francksen’e gazeteciler adına plaketi Birol Tan sundu. Bremen anısına hediyeler gazeteci Hasan Akdoğan tarafından verilirken, cami derneğinin başkanı Aksüt tarafından da bir buket çiçek takdim edildi.

Tan, burada yaptığı konuşmasında, Francksen’in, açık ve sıcak tavırlarıyla Türklere kendilerini evinde gibi hissettirdiğini belirterek, DİTİB Selimiye Camisi derneğinin işbirliği ile, verdiği hizmetlerden dolayı belediye başkanını onurlandırdıklarını söyledi.

Tan, 30 yılı aşkın bir süredir belirli kişileri bu şekilde onurlandırdıklarına işaret ederek, bu yöndeki çalışmalarını bu yıl da sürdüreceklerini kaydetti.

Francksen de "Plaketi, birlikte iyi çalışmanın ve geleceğimizi birlikte iyi şekillendireceğimizin bir işareti olarak kabul ediyorum" şeklinde konuştu ve teşekkür etti.

Farklı halkların iyi anlaşmasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Francksen, "Nordenham’da yaşayan Türk çocukları bizim de çocuklarımızdır. Hedefimizin gerçekleşmesi için de, Türk çocukların küçük yaşlardan itibaren anaokuluna gönderilmesini sağlamak gibi birlikte bir şeyler yapmak zorundayız. Çünkü iyi Almanca bilmek, fırsat eşitliği demektir" şeklinde konuştu.

Aksüt de, böyle güzel bir programı sürdürdükleri için Türk gazetecilere teşekkür etti.

brem-gaz-onur-plak-b.jpg

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.