Tokyo Olimpiyatları Yeni Bir Corona Virüsü Varyantına Neden Olur Mu?

Tokyo Olimpiyatları Yeni Bir Corona Virüsü Varyantına Neden Olur Mu?

ABONE OL
15:06 - 27/05/2021 15:06
Tokyo Olimpiyatları Yeni Bir Corona Virüsü Varyantına Neden Olur Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Japonya’da geçen yıl Corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın bu sene düzenlenmesine haftalar kala oyunların ertelenmesine ilişkin tartışmalar sürüyor. Japon Doktorlar Birliği yöneticisinden Corona virüsünün olası bir “Olimpiyat varyantı” konusunda uyarı geldi.

Doktorlar Birliği Başkanı, olimpiyatlar nedeniyle onbinlerce kişinin dünyanın dört bir yanından Japonya’ya geleceğini, bunun da Corona virüsünün yeni bir varyantının oluşmasına neden olabileceğini söyledi.

Ülkede oyunların ertelenmesine yönelik çağrılar ve protestolara rağmen yetkililer, alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde olimpiyat oyunlarının planlandığı gibi 23 Temmuz’da başlayacağını belirtiyor.

Japon yetkililer ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi yetkilileri, oyunlara Japonya dışından yabancı izleyicilerin alınmayacağını açıkladı. Ancak Japon seyirciler konusunda henüz bir karar verilmiş değil.

Yine de biraraya gelecek binlerce sporcunun birbirlerine Corona virüsü bulaştırma riskinin bulunması uzmanları kaygılandırıyor. Olimpiyat oyunlarına dünya üzerindeki 200’ün üzerinde ülke ve özerk bölgeden sporcular katılacaklar.

Bu şekilde dünyanın farklı noktalarından Corona virüsünün varyantlarının biraraya gelmesi ve etkili yeni bir varyantın oluşmasından endişe ediliyor.

Bu noktada Japonya Doktorlar Birliği Başkanı Naoto Ueyama, “Farklı yerlerden virüsün değişik varyantları burada Tokyo’da biraraya gelecek. Bu nedenle yeni bir varyantın ortaya çıkma ihtimalini gözardı edemeyiz” dedi. Ueyama, bunun olması halinde uyarılara rağmen oyunların düzenlenmiş olması karşısında çok yoğun eleştirilerin ortaya çıkacağına işaret ediyor.

Bu görüşe karşı çıkanlar da var. İngiltere’deki King’s College Kamu Sağlığı Enstitüsü Direktörü Kenji Shibuya, bir mutasyonun ortaya çıkmasının uzun zaman aldığını, oyunların bu anlamda bir risk içermediğini öne sürüyor. Japonya’da salgının mevcut durumunun oyunlardaki durumdan daha riskli olduğunu söyleyen Shibuya, yeni bir varyanta karşı endişelerin yersiz olduğunu dile getiriyor.

VOA tarafından geçilen Tokyo Olimpiyatları Yeni Bir Corona Virüsü Varyantına Neden Olur Mu? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tokyo Olimpiyatları Yeni Bir Corona Virüsü Varyantına Neden Olur Mu? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tokyo Olimpiyatları Yeni Bir Corona Virüsü Varyantına Neden Olur Mu? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.