“Takım Elbiseli Görüntü İndirim Sebebi Sayılmayacak”

“Takım Elbiseli Görüntü İndirim Sebebi Sayılmayacak”

ABONE OL
14:01 - 04/03/2022 14:01
“Takım Elbiseli Görüntü İndirim Sebebi Sayılmayacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadına karşı şiddetle mücadele reform paketi çalışmasının bittiğini ve reform paketinin en kısa sürede TBMM’nin gündemine getirileceğini belirterek “Sadece takım elbise giyip kravat takarak, ellerini önünde birleştirip başını yana eğerek sergilenen tiyatrovari görüntüler, takdiri indirim gerekçesi olmayacaktır. Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı işlenmişse, cezalar daha da arttırılacaktır” dedi.

Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Adalet Bakanlığı’nın bir süredir yeni bir reform paketi üzerinde çalıştığını belirten Erdoğan, paketin içeriğine dair şu ayrıntıları verdi:

“Taslağı üzerindeki çalışmaları biten bu paketi, en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’in gündemine getireceğiz. Yeni düzenlemeyle artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışı, indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Sadece takım elbise giyip kravat takarak, ellerini önünde birleştirip başını yana eğerek sergilenen tiyatrovari görüntüler takdiri indirim gerekçesi olmayacaktır. Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı işlenmişse cezalar daha da arttırılacaktır. Nikahlı veya boşanmış eşe karşı işlenen tehdit suçlarına verilecek cezaların da alt sınırı 6 aydan 9 aya çıkarılacaktır. Fiziken veya iletişim araçları vasıtasıyla yapılan ısrarlı takip eylemleri, artık cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapisle sonuçlanacak bir suç olarak işlem görecektir. Belli durumlarda bu suç için tutuklama kararı da verilebilecektir. Aynı şekilde eşe veya boşanılan eşe karşı işlenen kasten yaralama suçları da katalog suç düzenlemesine dahil edilerek tutuklama kararları kolaylaştırılacaktır. Şiddet mağduru kadınlara talep etmeleri halinde baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilebilecektir. Tüm bu yeni düzenlemelerin de ülkemiz ve kadınlarımız için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum”

“Karar alma mekanizmalarındaki kadın temsilinde hala arzuladığımız seviyede değiliz”

Erdoğan konuşmasında ayrıca, “kadınların iş gücüne katılımını yüzde 27’ler seviyesinden yüzde 34’ler seviyesine çıkardıklarını, kadın istihdamını da 6 milyondan 10 milyon sınırına getirdiklerini” söyledi.

Karar mercilerinde kadınların varlığında gözle görülür bir artış yaşanmasını sağladıklarını kaydeden Erdoğan, “Mesela, kadınların parlamentodaki temsil oranı yüzde 4 iken yüzde 17’lerin üzerine yükseldi. Üniversitelerimizdeki öğretim elemanları arasında kadınların oranı yüzde 51’e yaklaştı” dedi.

Mimarlardan avukatlara, öğretmenlerden sağlıkçılara kadar pek çok meslek dalında kadın-erkek oranının büyük ölçüde dengelendiğini vurgulayan Erdoğan, “Elbette karar alma mekanizmalarında ve istihdamda kadınların temsili konusunda hala arzuladığımız seviyeye ulaşabilmiş değiliz. Ama katedilen mesafenin önemini de görmezden gelemeyiz” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Takım Elbiseli Görüntü İndirim Sebebi Sayılmayacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Takım Elbiseli Görüntü İndirim Sebebi Sayılmayacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Takım Elbiseli Görüntü İndirim Sebebi Sayılmayacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (2)
  • Mert

    20 Yıldır AKP İktidarında Bu Ülkede Kimsenin Kimseye Güveni Kalmadı.
    Oysa Müslüman İnsan Böylemi Olmalıydı?
    – Müslüman güvenilir kişidir.
    – İyi Müslüman, diğer Müslümanların dilinden ve elinden emin oldukları kişidir.
    – Müslümanları diliyle veya eliyle rahatsız etmek, incitmek ve üzmek yasaklanmıştır. Kaliteli Müslüman olmak için bu nehye uygun davranmak gerekir.
    – Hangi uzuvla ve hangi şekilde olursa olsun, Müslümana eziyet yasaklanmıştır.
    – İslâm’ın ve imanın kemali, maddî ve manevî olarak başkalarına eziyeti terk etmekle elde edilir.
    – Müslümanın da bir takım noksanları olabilir. “Müslümanın noksanı olmaz.” diyen Mürcie fırkası, reddedilmiştir.
    – Asıl muhacirler, Allah’ın yasakladıklarını terk edenlerdir.
    – İnsanlara zarar vermemek de bir faydadır.
    Din için hicret nasıl büyük bir fedakârlık ve faziletse, Allah’ın haramlarından uzak durmak da bir hicret ve fazilet kabul edilir.
    Fakat AKP 20 yıldır Din için bir katkı yapmadıkları gibi, Din tacirliği, Din tüccarı yaparak İslam Dinini kötüye kullandın, yarın mahşerde halini görmek isterim.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Mert

    Saraya Hurma Ağacı Diken, Ülkesindeki Zeytin Ağaçlarını Katleden Zat, —-https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/yonetmelik-degisikligi-ile-zeytinliklerde-maden-ocagi-acilmasina-izin-verildi-1912187—- Müslüman Biri Olamaz, Hz. Muhammed’in Ümmeti Olamaz, Ebu Cehil’in Zürriyetidir Ancak, Ya da Muaviyenin Tohumu Yezid’in İkiz Kardeşidir. —-https://www.siyasetcafe.com/aksenerden-erdogana-agir-sozler-sarayin-bahcesine-ektigi-hurma-agaclari-43321h.htm—

    Rahman Rahim olan Allah’ın adıyla
    1. İncir ve zeytine and olsun,
    2. Sina dağına,
    3. Ve şu emin beldeye,
    4. Doğrusu, Biz insanı en güzel biçimde yarattık.
    5. Sonra aşağıların aşağısına çevirdik.
    6. Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar başka; onlar için kesintisi olmayan bir ecir vardır.
    7. Öyleyse bundan sonra, hangi şey sana dini yalanlatabilir?
    8. Allah hükmedenlerin hakimi değil midir?

    Allah incir, zeytin ve emin beldeye yemin etmekle üç büyük peygamberin bölgeye yemin etmiş, böylece peygamberlerin önemine ve getirdiği dinin büyüklüğüne dikkat çekmiş olduğu söylenir. … Zeytin dişinin yumurta hücresini, incir pek çok olan sperm hücrelerini temsil ettiği düşünülür.

    Yanıtla
    +0
    -0