“SDG silahlarını merkezi devlet yetkililerine teslim etmeye hazır ancak bazı görüş ayrılıkları var”

“SDG silahlarını merkezi devlet yetkililerine teslim etmeye hazır ancak bazı görüş ayrılıkları var”

ABONE OL
22:54 - 05/02/2025 22:54
“SDG silahlarını merkezi devlet yetkililerine teslim etmeye hazır ancak bazı görüş ayrılıkları var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’yi ziyaret etmesi beklenen Suriye’nin geçici cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, Suriye Demokratik Güçleri’nin silahlarını merkezi devlet yetkililerine teslim etmeye hazır olduğunu ifade ettiğini ancak bazı ayrıntılarla ilgili görüş ayrılıklarının sürdüğünü söyledi.

Özel Suriye TV adlı kanala röportaj veren Ahmed el-Şara Suriye’de gelecekte yapılması olası seçimler, yönetimin geleceği, anayasa gibi konu başlıklarında soruları cevapladı.

El-Şara ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin silahları merkezi devlet yetkililerine teslim etmeye hazır olduğunu ifade ettiğini söyledi. Ancak bununla ilgili bazı ayrıntılarda görüş ayrılıklarının de devam ettiğini ekledi.

ABD’nin Suriye sınırları içinde IŞİD’le mücadele kapsamında ortağı olan Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye tarafından PKK’nın Suriye kolu olarak görülüyor.

Ahmed el-Şara Suudi Arabistan’ın ardından ikinci yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yapacak. Türkiye-Suriye görüşmelerinde en önemli başlıklardan birinin savunma ve güvenlik olması bekleniyor.

Ahmed el-Şara geçen ay yaptığı bir açıklamada, Suriye’deki tüm silahlı grupların feshedileceğini ve yeni kurulacak devlet kurumlarına entegre edileceklerini söylemişti.

Suriye’de seçim ne zaman?

Beşar Esat’ın devrilmesinin ardından 30 Ocak’ta geçici cumhurbaşkanı ilan edilen Ahmed el-Şara verdiği röportajda, Suriye’de olası seçimlerin takvimine ilişkin de açıklama yaptı.

El-Şara cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmasının dört-beş yıl alacağını belirtti.

Suriye’de seçim için altyapının yeniden tesis edilmesi gerektiğini söyleyen el-Şara bunun zaman alacağını, yetkililerin nüfus ve seçimle ilgili güncel verileri toplaması gerektiğini söyledi.

El-Şara, “Bu olmadan yapılacak her seçim şüpheli olacaktır” diye konuştu.

Suriye’nin geçici cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, Suriye genelinde istişareleri yürütmek üzere siyasi bir geçiş süreci başlatacağını söylemişti.

El-Şara bunun için bir hazırlık komisyonu oluşturulacağını ve daha sonra Suriye halkını genel olarak temsil ettiğini düşündükleri temsilcilerin komisyona davet edileceğini söyledi.

Ahmed el-Şara bu konferans kapsamında Suriye’deki tüm önemli sorunların tartışılacağını ve sonunda ilan edilecek açıklamanın da anayasal bir bildirinin temelini oluşturacağını belirtti.

Suriye’nin geçici cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara Aralık ayında yaptığı açıklamada yeni anayasanın hazırlanmasının üç yıl sürebileceğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen “SDG silahlarını merkezi devlet yetkililerine teslim etmeye hazır ancak bazı görüş ayrılıkları var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “SDG silahlarını merkezi devlet yetkililerine teslim etmeye hazır ancak bazı görüş ayrılıkları var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “SDG silahlarını merkezi devlet yetkililerine teslim etmeye hazır ancak bazı görüş ayrılıkları var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP