“Rusya’nın Kimyasal Saldırı Planladığı İddiası Kanıtlanmadı”

“Rusya’nın Kimyasal Saldırı Planladığı İddiası Kanıtlanmadı”

ABONE OL
21:10 - 22/03/2022 21:10
“Rusya’nın Kimyasal Saldırı Planladığı İddiası Kanıtlanmadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’li üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna’da yakın zamanda kimyasal ya da biyolojik silah kullanacağına yönelik net bir kanıt tespit edilmediğini açıkladı. Ancak yetkili, konuyla ilgili istihbarat çalışmalarının devam ettiğine vurgu yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı bir açıklamada, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’yı biyolojik ve kimyasal silah sahibi olmakla suçlamasına atıfta bulunarak, bu suçlamanın, Putin’in bu tür silahları Ukrayna’ya karşı kullanma niyetini gösterdiğini savunmuştu. Ancak Reuters haber ajansının Amerikalı üst düzey bir savunma yetkilisinin açıklamalarına dayandırdığı habere göre, Rusya’nın, işgal ettiği Ukrayna’da yakın zamanda kimyasal ya da biyolojik silah kullanmaya hazırlandığına işaret eden bir kanıt henüz mevcut değil.

Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana ülkenin birçok büyük kentinde saldırılarını sürdürüyor. Ancak Ukrayna hükümeti ve halkının Rusya’nın saldırıları karşısında direnç göstermeye devam etmesi Rusya’nın işgal sürecinde henüz net bir galibiyet elde edememesiyle sonuçlandı. Amerikalı yetkililer, Rusya’nın bu durum karşısında farklı silahları devreye sokabileceğinden endişe duyduklarını ifade ediyor.

Reuters’a konuşan Amerikalı yetkili, Rus yetkililerin, Ukrayna’da kimyasal ve biyolojik silah programı yürütüldüğü yönündeki iddialarının, “Rusya’nın oyun taktiğinin” bir parçası olduğunu savundu.

Ukrayna hükümetinin kendi halklarına karşı kimyasal saldırıda bulunarak bu saldırıyı Rusya’nın üzerine atma çabasında olduğunu iddia eden Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri ise bununla ilgili henüz kanıt göstermiş değil.

VOA tarafından geçilen “Rusya’nın Kimyasal Saldırı Planladığı İddiası Kanıtlanmadı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya’nın Kimyasal Saldırı Planladığı İddiası Kanıtlanmadı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya’nın Kimyasal Saldırı Planladığı İddiası Kanıtlanmadı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.