Rusya’da Şüpheli Ölüm

Rusya’da Şüpheli Ölüm

ABONE OL
15:42 - 01/09/2022 15:42
Rusya’da Şüpheli Ölüm
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın petrol devi Lukoil’in yönetim kurulu başkanı Ravil Maganov, Moskova’da bir hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybetti.

Reuters haber ajansı, Rus medyasının 67 yaşındaki Maganov’un ölüm haberini isimsiz kaynaklara dayandırarak verdiğini bildirdi.

Ajans, Maganov’un Rusya’da gizemli şekilde ölen bir dizi tanınmış işadamının sonuncusu olduğuna dikkat çekti.

Lukoil, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden kısa bir süre sonra savaşın sona ermesi çağrısında bulunmuştu. Rosneft’ten sonra Rusya’nın en büyük ikinci petrol üreticisi olan Lukoil, Maganov’un ölümüyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Mart ayı başında Lukoil yönetim kurulu Ukrayna’daki çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi çağrısında bulunmuş ve “bu trajedinin kurbanlarının acısını paylaştığını” ifade etmişti.

Ravil Maganov, 1993 yılında çalışmaya başladığı Lukoil’in yönetim kurulu başkanlığını iki yıl önce devralmıştı. Kardeşi Nail ise orta ölçekli Rus petrol üreticisi Tatneft’in başında bulunuyor.

Mayıs ayında da Lukoil’in eski üst düzey yöneticilerinden Alexander Subbotin’in de “olağandışı koşullar altında öldüğü” açıklanmıştı.

VOA tarafından geçilen Rusya’da Şüpheli Ölüm haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya’da Şüpheli Ölüm haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya’da Şüpheli Ölüm haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.