Rusya ve Özbekistan’dan Afganistan Sınırında Tatbikat

Rusya ve Özbekistan’dan Afganistan Sınırında Tatbikat

ABONE OL
10:54 - 21/07/2021 10:54
Rusya ve Özbekistan’dan Afganistan Sınırında Tatbikat
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya ve Özbekistan, Özbekistan’ın Afganistan sınırı yakınlarında ortak bir askeri tatbikat düzenleyecek. Tatbikatın 30 Temmuz ve 10 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Tatbikat, 1500 asker ve 200 civarında askeri ve hava araçlarının katılımıyla düzenlenecek. Ortak askeri tatbikat, Özbekistan’ın güneyindeki Surhanderya şehri yakınlarında yapılacak.

Pazartesi günü de Rus ordusundan yapılan açıklamada, Rusya, Özbekistan ve Tacikistan’ın katılımıyla Afganistan sınırında 5-10 Ağustos tarihlerinde de bir tatbikat düzenleneceği belirtilmişti.

Afganistan’da Taleban’ın yeniden güçlenmesi ve başta ABD olmak üere uluslararası güçlerin ülkeden çekilmesiyle yüzbinlerce Afgan’ın ülkeyi terk edeceği tahmin ediliyor. Bu çerçevede sınır güvenlikleri de arttırılıyor.

VOA tarafından geçilen Rusya ve Özbekistan’dan Afganistan Sınırında Tatbikat haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya ve Özbekistan’dan Afganistan Sınırında Tatbikat haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya ve Özbekistan’dan Afganistan Sınırında Tatbikat haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.