“Rusya Ukrayna’ya 400’den Fazla Roketli Saldırı Düzenledi”

“Rusya Ukrayna’ya 400’den Fazla Roketli Saldırı Düzenledi”

ABONE OL
22:34 - 01/03/2022 22:34
“Rusya Ukrayna’ya 400’den Fazla Roketli Saldırı Düzenledi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın başkent Kiev’deki manevralarının yavaşladığı ileri sürüldü. Reuters haber ajansının üst düzey bir Amerikalı yetkilinin açıklamalarına dayandırdığı haberine göre, Kiev’in kuzeyindeki Rus birlikleri, “yiyecek sıkıntısı” dahil bazı lojistik engeller nedeniyle kentte ilerlemekte zorlanıyor. Diğer taraftan, yetkilinin verdiği bilgiye göre, Rusya geçen hafta Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana ülkede “400’den fazla roketli saldırı” düzenledi.

Kimliği açıklanmayan üst düzey Amerikalı savunma yetkilisi, işgal sırasında Rusya’nın bazı askeri hava araçlarını kaybettiğine işaret eden kanıtlar olduğuna da vurgu yaptı. Rusya’nın termobarik bomba için kullanılabilecek sistemlere sahip olduğunu söyleyen yetkili, Rusya’nın, kamu binalarını hedef almaya başlamasının “taktik değişikliği” olarak yorumlanabileceğini savundu.

Rus yetkililerin, Ukrayna hükümeti ve halkının gösterdiği direnç karşısında “şaşırdığını” ileri süren Amerikalı yetkiliye göre, Rus birlikleri arasında moral bozukluğunun hakim olmaya başladığı gözlemleniyor.

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı iki ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanımasının ardından Ukrayna’yı kara, deniz ve havadan kuşatan Rusya, ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere Batılı ülkelerin yaptırımına maruz bırakıldı.

Rus haber ajansı TASS’a göre, Ukrayna ile Rusya arasında Pazartesi günü Belarus’ta başlatılan ateşkes müzakerelerin ikinci turunun Çarşamba günü düzenlenmesi planlanıyor.

VOA tarafından geçilen “Rusya Ukrayna’ya 400’den Fazla Roketli Saldırı Düzenledi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya Ukrayna’ya 400’den Fazla Roketli Saldırı Düzenledi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya Ukrayna’ya 400’den Fazla Roketli Saldırı Düzenledi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.