Rusya Tartışmalı Kuril Adaları’na Askeri Binalar İnşa Ediyor

Rusya Tartışmalı Kuril Adaları’na Askeri Binalar İnşa Ediyor

ABONE OL
12:15 - 09/08/2021 12:15
Rusya Tartışmalı Kuril Adaları’na Askeri Binalar İnşa Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya, tartışmalı statüdeki Kuril Adaları’na 51 ayrı askeri bina inşa ediyor. Haberi Rus TASS Haber Ajansı, ülkenin savunma bakanlığına dayandırdı.

Rusya’nın İkinci Dünya Savaşı’nın ardından ilhak ettiği adalar konusunda Japonya’yla arasında ihtilaf bulunuyor. Rusya, Japonya’nın Pasifik Okyanusu ve Ohotsk Denizi arasındaki sınırda bulunan bin 300 kilometre uzunluğundaki adaları ülkesinin kuzey bölgeleri olarak nitelendiriyor ve burada hak iddia ediyor. Ancak Rusya’nın 1945 yılında adaları ilhakından bu yana iki ülke arasında adalar konusunda bir uzlaşı sağlanabilmiş değil.

Bu noktada Rusya’nın adalara askeri yerleşimi arttırması iki ülke ilişkileri açısından da önem arz ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, Rusya’nın halen 30’dan fazlasını tamamladığı binalardan 7’si askeri lojman olarak inşa edildi.

Ancak bölgede inşa edilen diğer binaların özellikleri ve amaçlarına ilişkin olarak detaylı bir bilgi paylaşılmadı.

Kısa bir süre önce Rusya ve Japonya Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde bir telefon görüşmesi yaparak adalardaki ekonomik faaliyetler ve barış anlaşması müzakereleri konusunda olumlu görüş belirtmişlerdi.

VOA tarafından geçilen Rusya Tartışmalı Kuril Adaları’na Askeri Binalar İnşa Ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya Tartışmalı Kuril Adaları’na Askeri Binalar İnşa Ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya Tartışmalı Kuril Adaları’na Askeri Binalar İnşa Ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.