Romanya Andrew Tate’in İngiltere’ye iadesini onayladı

Romanya Andrew Tate’in İngiltere’ye iadesini onayladı

ABONE OL
13:45 - 13/03/2024 13:45
Romanya Andrew Tate’in İngiltere’ye iadesini onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Romanya mahkemesi, bugün İngiltere’nin sosyal medya fenomeni Andrew Tate’in iade edilmesi yönündeki talebini onayladığını açıkladı. Ancak mahkeme, iadeyi Tate’in Romanya’daki duruşma işlemleri bitene kadar ertelediğini belirtti.

Mahkeme ayrıca Tate ve kardeşi Tristan’ın serbest bırakılmasına karar verdi. Tate kardeşler, dün, İngiltere’nin çıkardığı yakalama kararı nedeniyle Romanya’da gözaltına alınmıştı.

Romanya temyiz mahkemesi yaptığı açıklamada, “tutuklama emrinin infazının ve talep edilen kişinin iadesinin Bükreş mahkemesinde görülen ceza davasında verilecek nihai karara kadar ertelenmesine karar verdiğini” söyledi.

Andrew Tate’in halkla ilişkiler ekibi, Tate kardeşlerin dün gece geç saatlerde 2012-2015 tarihleri arasındaki cinsel saldırı iddiaları nedeniyle gözaltına alındığını açıklamıştı. Tate kardeşler, suçlamaları “kesin bir şekilde” reddediyor.

Tate kardeşler, Westminster Sulh Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan bir yakalama kararı nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Serbest bırakılırken Andrew Tate, “Biz masum insanlarız, çok masum insanlarız. Zamanla bunu herkes görecek ve bu yargı sürecini tamamlayıp isimlerimizi temize çıkaracağımız için çok heyecanlıyız” dedi.

İngiltere’nin çıkardığı yakalama kararı için Tate, “Bu çok komik çünkü ben de Romanya mahkemelerinden İngiltere’ye gitmemi talep ediyordum. Beş kez teklif ettim ve reddedildim, artık evime gidebiliyorum. Bu harika bir haber” dedi.

İngiliz polisi, Reuters haber ajansına, Tate kardeşlerin tecavüz ve insan kaçakçılığı iddialarıyla ilgili devam eden bir soruşturmanın parçası olduğunu söyledi. Polis, Rumen yetkililerle birlikte çalıştıklarını da ekledi.

Sanıkların hukuk danışmanı Eugen Vidineac yaptığı açıklamada, “Bükreş Temyiz Mahkemesi’nin Andrew ve Tristan Tate’in iadesini erteleme kararını takdir ediyoruz” dedi.

Vidineac, “Bu karar, kardeşlerin savunmalarına tam olarak katılmalarına ve hukuki sürecin şeffaf bir şekilde ilerlemesine olanak sağlıyor” diye ekledi.

Aşırı maskülen bir yaşam tarzını teşvik ederek milyonlarca hayran kazanan Andrew Tate, geçen Haziran’da Romanya’da erkek kardeşi Tristan ve iki Rumen kadınla birlikte insan kaçakçılığı, tecavüz ve kadınlara cinsel istismar amaçlı bir suç çetesi kurmakla suçlandı. Tate kardeşler, bu suçlamaları reddediyor.

Suçlamalardan bu yana dava, Bükreş mahkemesinin birinci dairesinde bulunuyor ve dairenin duruşmanın başlayıp başlayamayacağına karar vermesi gerekiyor. Romanya’da mahkemelerin dava yoğunlukları nedeniyle henüz bir karar verilmedi.

Tate kardeşler, ülkeden kaçmalarını veya delilleri tahrif etmelerini önlemek için Aralık 2022’nin sonundan geçen Nisan’a kadar cezai soruşturma süresinde tutuklu kaldılar. Kardeşler, geçen Ağustos’a kadar da ev hapsindeydiler.

Andrew Tate ve kardeşi Tristan, ev hapsinden bu yana Romanya’da adli kontrol altında. Daha hafif bir tedbir olan adli kontrol, Tate kardeşlerin düzenli olarak polisle kontrole gittikleri ancak Romanya’yı terk etmemek kaydıyla serbestçe dolaşabilecekleri anlamına geliyor.

Andrew Tate, 3 Mart’ta X hesabından, “Hangi şehir tahmin et” yazarak, arkada İstanbul’dan BJK Stadyumu, Türk bayrağı ve Boğaz’ın görüldüğü bir fotoğraf paylaşmıştı.

VOA tarafından geçilen Romanya Andrew Tate’in İngiltere’ye iadesini onayladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Romanya Andrew Tate’in İngiltere’ye iadesini onayladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Romanya Andrew Tate’in İngiltere’ye iadesini onayladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.