Refah sınır kapısı sınırlı tahliye için açıldı

Refah sınır kapısı sınırlı tahliye için açıldı

ABONE OL
12:16 - 01/11/2023 12:16
Refah sınır kapısı sınırlı tahliye için açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah sınır kapısı ağır yaralılar ve yabancı pasaportlular için açıldı.

Katar’ın arabuluculuğunda ve ABD ile koordinasyon içinde Mısır, İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşma çerçevesinde, sınırdan ağır yaralıların ve Gazze’deki yabancı pasaport sahiplerinin geçişlerine izin veriliyor. Sınır kapısının ne kadar açık kalacağı ise bilinmiyor.

Mısır ülkeye getirilecek yaralılar için Sina’daki Şeyh Züveyd’de bir sahra hastanesi kurdu ve sınır kapısına yaralıların tahliyesi için 10 ambulans gönderdi.

Refah sınır kapısından yabancı pasaportluların ve ağır yaralıların geçişlerine izin veriliyor – 1 Kasım 2023

Reuters’a konuşan anlaşma hakkında bilgi sahibi bir kaynak, varılan anlaşmanın Hamas’ın elindeki rehineleri bırakması ya da Gazze’deki insani krizi hafifletmek için çatışmalara ara verilmesi gibi unsurları kapsamadığını belirtti.

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırının ardından Gazze’yi bombalıyor. İsrail son günlerde tanklarla da Gazze’ye müdahalede bulunuyor.

Birleşmiş Milletler sıklıkla bölgede yaşanan insani krize dikkat çekerek, hastanelerdeki enerji problemi nedeniyle yaralıların tedavilerinin zorlaştığını belirtiyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise sivillere yardım ulaştırabilmek için çatışmalara ara verilmesi çağrılarını reddediyor.

“İletişim ve internet ağı kesildi”

Bu arada Gazze’nin en büyük telekomünikasyon sağlayıcısı Paltel bugün, iletişim ve internet ağının bölgede yeniden tamamen kesildiğini açıkladı.

Öte yandan İsrail ordusu dün Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampına düzenlenen hava saldırısında bir Hamas komutanının öldürüldüğünü açıkladı.

Ordu öldürülen Hamas komutanının kimliğini 7 Ekim saldırısında önemli rol oynadığı düşünülen İbrahim Biari olarak açıkladı. İsrail ordusu ayrıca, dünkü çatışmalarda 11 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ancak Hamas sözcüsü Hazem Kasım kampta üst düzey bir komutanın bulunduğu ve öldürüldüğü iddiasını reddetti. Hamas, Gazze’nin en büyük mülteci kampı olan Cebaliye’ye yönelik saldırıda 50 kişinin öldüğünü, 150 kişinin de yaralandığını açıkladı.

“Çocuklar ağır yanıklarla geldi”

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) yardım örgütü ise, Cebaliye saldırısının ardından yaralıların getirildiği Şifa hastanesinde çalışan örgütün bir hemşiresinin şahit olduklarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Hemşire Muhammed Hawajreh, “Küçük çocuklar hastaneye derin yaralar ve ağır yanıklarla geldi. Aileleri olmadan gelmişlerdi. Birçoğu çığlık atıyor ve ailelerini soruyordu. Hastane hastalarla dolu olduğu için bir yer bulana kadar onlarla kaldım” dedi.

VOA tarafından geçilen Refah sınır kapısı sınırlı tahliye için açıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Refah sınır kapısı sınırlı tahliye için açıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Refah sınır kapısı sınırlı tahliye için açıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.