Putin: Ana Vatanımız İçin Savaşıyoruz

Putin: Ana Vatanımız İçin Savaşıyoruz

ABONE OL
10:51 - 09/05/2022 10:51
Putin: Ana Vatanımız İçin Savaşıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde Rus askerlerinin ve gönüllülerinin “anavatanlarının geleceği için savaştığını” iddia ederek, Batı’yı “Rus topraklarını işgal etmeye çalışmakla” suçladı.

Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanya’sına karşı 2. Dünya Savaşı’ndaki zaferinin kutlandığı “9 Mayıs Zafer Günü” dolayısıyla Moskova’daki Kızıl Meydan’da her yıl olduğu gibi bu yıl da askeri geçit töreni düzenlendi.

Törende konuşan Putin, “NATO’nun Rusya için tehdit oluşturduğunu ve ülkesinin Ukrayna’daki özel askeri operasyonunun doğru bir karar olduğunu” savunarak, “Her askerin ve subayın ölümü bizim için acıdır” dedi. Putin, şöyle konuştu:

“NATO ülkeleri bizi dinlemek istemediler, yani aslında tamamen farklı planları vardı ve biz bunu gördük. Donbas’ta yeni bir operasyon ve Kırım dahil tarihi topraklarımızın işgali için hazırlıklar yapılıyordu.”

Kiev’in nükleer silah konuşlandırma planları olduğunu ve NATO’nun da Rusya’nın etrafında askeri kontrolü ele geçirmeye çalıştığını savunan Putin, ülkesinin bu saldırganlığı Ukrayna’daki operasyonla geri püskürttüğünü iddia etti.

“Bugün, Donbas’taki gönüllüler, askerlerimizle birlikte kendi topraklarında savaşıyor” diyen Rusya Cumhurbaşkanı, Rus ordusuna şöyle seslendi:

“Ordumuza ve Donbas’taki gönüllülere sesleniyorum. Kimse 2. Dünya Savaşı’nın derslerini unutmasın diye, anavatan için, geleceği için savaşıyorsunuz. Dünyada cellatlara, cezalandırıcılara ve Nazilere yer yok.”

Putin, Moskova’daki Zafer Günü geçit törenine katılmak isteyen Amerikalı gazilerin olduğunu ancak buna izin verilmediğini kaydederek, “Ancak şunu bilmelerini istiyorum; başarılarınızla ve ortak zafere katkılarınızla gurur duyuyoruz” dedi.

Putin’in konuşmasının ardından tören, Rus milli marşının çalınması ve Kızıl Meydan’daki top atışlarıyla sona erdi.

Zelenski: “Kazanacağımızdan şüphe yok”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ise, “yeni bir zafer için savaşıyoruz ve kazanacağımızdan şüphe yok” dedi.

Zelenski yayınladığı mesajda, “Nazizme Karşı Zafer Günü’nde yeni bir zafer için savaşıyoruz. Zafere giden yol zor ama kazanacağımızdan hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı. Zelenski mesajında ayrıca şunları kaydetti:

“Bugün bu yolda savaşıyoruz ve kimseye toprağımızdan bir parça bile vermeyeceğiz, hiç kimseye tarihimizden bir parça bile vermeyeceğiz. Hitler karşıtı koalisyondaki diğer uluslarla birlikte Nazizmi yenen atalarımızla gurur duyuyoruz. Ve bu zaferi kimsenin sahiplenmesine izin vermeyeceğiz. Özgür ruhumuzu kimse prangalayamaz. Özgür topraklarımızda kök salabilecek hiçbir işgalci yok. Özgür insanlarımıza hükmedebilecek hiçbir işgalci yoktur. Er ya da geç biz kazanırız.”

Stoltenberg: “Avrupa’daki barış paramparça oldu”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise sosyal medya hesabından Zafer Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Rusya’nın Ukrayna’daki yasadışı savaşı Avrupa’daki barışı paramparça ederken, NATO’daki transatlantik bağımızı, değerlerimizi korumak ve insanlarımızı güvende tutmak her zamankinden daha önemli” diye yazdı.

VOA tarafından geçilen Putin: “Ana Vatanımız İçin Savaşıyoruz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Putin: “Ana Vatanımız İçin Savaşıyoruz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Putin: “Ana Vatanımız İçin Savaşıyoruz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.