Prens Harry’nin Tartışma Yaratan Kitabı ‘Yedek’ Piyasada

Prens Harry’nin Tartışma Yaratan Kitabı ‘Yedek’ Piyasada

ABONE OL
21:17 - 10/01/2023 21:17
Prens Harry’nin Tartışma Yaratan Kitabı ‘Yedek’ Piyasada
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Prens Harry’nin İngiltere ve dünyada merakla beklenen yeni kitabı ‘Yedek’ piyasaya çıktı. 38 yaşındaki Prens Harry kitabında, annesi Prenses Diana’nın trajik bir kazada hayatını kaybetmesinin ardından yaşadıklarını ve abisi Prens William ile anlaşmazlıklarını anlatıyor.

İngiltere’de bazı kitapçılar Spare (Yedek) adlı kitabı satmak ve yoğun talebi karşılayabilmek için gece yarısı açıldı.

Bazı bölümler, 410 sayfalık kitap henüz piyasaya çıkmadan medyada tartışma konusu olmuştu.

Prens Harry’nin anılarını anlattığı kitaptan geçtiğimiz günlerde sızan bölümlerden birinde, kardeşi Prens William ile fiziksel bir kavgaya dönüşen tartışma anının ayrıntıları yer almıştı.

Prens Harry kendisi 12 yaşındayken annesi Prenses Diana’nın trajik bir kazada hayatını kaybetmesinin ardından duygusal olarak yaşadıklarının ve abisi Prens William ile anlaşmazlıkların yanı sıra kraliyet ailesinin kendisini ‘yedek bir prens’ olarak görmesine karşı duyduğu tepkiyi anlatıyor.

Kitapta Prens Harry’nin babasına yeniden evlenmemesi için yalvardığı, Prens Harry’nin panik atak geçirdiği için uyuşturucu bazı ilaçlar kullandığı ve terapistinin uzun yıllar çözülemeyen travmasını aşmasına yardımcı olduğu gibi iddialar da yer alıyor.

Prens Harry’nin Afganistan’da asker olarak görev yaparken 25 Taleban üyesini öldürdüğü ve bekaretini nasıl kaybettiğine ilişkin bazı ayrıntılar da var.

Kraliyet ailesi üyeleri ‘teşekkür’ kısmında yok

İngiltere basınında kitapla ilgili yer alan haberlere göre, Kraliyet ailesinin üyelerinin adlarının kitabın teşekkür kısmından çıkarılması dikkat çekiyor.

Kraliyet görevlerinden oyuncu eşi Meghan Markle ile evlendikten sonra feragat eden Harry, kitabı piyasaya çıkmadan önce ITV’ye röportaj vermiş ve röportaj 4 milyondan fazla kişi tarafından izlenmişti.

Buckingham ve Kensington Sarayı’ndan Prens Harry’nin kitabında yer alan iddialarla ilgili şimdiye kadar bir açıklama ya da yorum gelmedi.

VOA tarafından geçilen Prens Harry’nin Tartışma Yaratan Kitabı ‘Yedek’ Piyasada haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Prens Harry’nin Tartışma Yaratan Kitabı ‘Yedek’ Piyasada haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Prens Harry’nin Tartışma Yaratan Kitabı ‘Yedek’ Piyasada haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.