Piyanist Kaan Cevahir, müzik ödülü aldı

Piyanist Kaan Cevahir, müzik ödülü aldı

ABONE OL
22:04 - 03/07/2011 22:04
Piyanist Kaan Cevahir, müzik ödülü aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Piyanist Kaan Cevahir, müzik ödülü aldı


Genç piyanist Kaan Cevahir Belçika Müzik ve Tiyatro Akademisinden ödül aldı

Almanya’da doğan ve Belçika’nın ”Lanaken Müzik ve Tiyatro Akademisi”ni başarıyla bitiren Kaan Cevahir (21), 2011 eğitim yılının en başarılı mezunu unvanıyla akademi tarafından ödüllendirildi.

8 yaşından itibaren piyano dersleri almaya başlayan ve Almanya’daki öğretmenleri tarafından yeteneği fark edilen Kaan Cevahir, eğitimini sürdürmek üzere Belçika’nın ”Lanaken Müzik ve Tiyatro Akademisi”ne yönlendirildi ve giriş sınavlarını başarıyla kazandı. Buradaki 4 yıllık eğitimini tamamlayan Cevahir, akademi tarafından ”2011 eğitim yılının en başarılı mezunu” olarak ödüllendirildi.

Ödül töreninde, Fazıl Say’ın ”Kara Toprak” adlı eserini çalan Cevahir, ”Fazıl Say’ı Türkiye’nin en önemli sanatçısı olarak görüyorum ve onu Avrupa’nın farklı yerlerinde tanıtmak istiyorum” dedi. Fazıl Say ile tanışmayı çok istediğini ifade eden genç piyanist, aynı zamanda kendi bestelerini de tanıtmak, dinletmek ve ”zihinlere kazımak” istediğini belirtti.

Düsseldorf Üniversitesi’nde Tarih ve Müzik Bilimleri bölümlerine de devam eden Cevahir, bundan sonra kendi besteleri üzerine yoğunlaşmak istediğini söyledi. Kendi yaptığı müziği ”Anadolu motifleri ile süslenmiş modern klasik ve batı müziği” olarak tanımlayan piyanist, ailesine ve öğretmenlerine şükranlarını sunarak Türkiye’de sahne almayı çok istediğini dile getirdi.


ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.