Navalni ‘Kutup Kurdu’ hapishanesindeki sert koşulları anlattı

Navalni ‘Kutup Kurdu’ hapishanesindeki sert koşulları anlattı

ABONE OL
19:37 - 26/12/2023 19:37
Navalni ‘Kutup Kurdu’ hapishanesindeki sert koşulları anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tutuklu Rus muhalif lider Aleksey Navalni, Salı günü, Rusya’nın Kutup Bölgesi’nde bulunan hapishaneye nakledildiğini doğruladı ve hapishaneye ulaşana kadar geçirdiği 20 günlük yorucu yolculuğa rağmen moralinin yerinde olduğunu söyledi.

Navalni, bu açıklamayı, kendisiyle iletişimi iki haftadan uzun süre önce kesilen avukatları aracılığıyla X üzerinden yaptı. Muhalif liderin bir başka hapishaneye nakledilmesi sırasında kendisinden haber alınamaması, Batılı siyasetçilerin endişelenmesine yol açmıştı.

Sözcüsü Kira Yarmiş, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 47 yaşındaki Navalni’nin, Yamal-Nenets bölgesindeki Kharp’ta yer alan IK-3 hapishanesinde bulunduğunun saptandığını söylemişti. Hapishane, Moskova’nın 1900 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor.

Navalni, nakledildiği hapishaneden yaptığı ilk paylaşımda, bölgedeki zorlu kış şartlarına atıfta bulunarak esprili bir dille, “Ben sizin yeni Noel Babanız’ım” dedi.

“Şimdi kuzu postu paltom, uşanka (kulakları kapatan kürk şapka) şapkam var, yakında valenkilerim (Rusya’da giyilen geleneksel kış botu) de olacak” diyen Navalni, “20 günlük seyahat yorucuydu, ama şimdi şahane bir ruh hali içindeyim, tıpkı Noel Baba’nın olması gerektiği gibi” ifadelerini kullandı.
Navalni’nin nakledildiği “Kutup Kurdu” lakaplı hapishane, Rusya’da koşulların en ağır olduğu hapishanelerden biri olarak biliniyor. Tutukluların çoğunu ağır suçlardan hüküm giyenler oluşturuyor. Önümüzdeki hafta bölgede hava sıcaklıklarının eksi 28 dereceye düşmesi bekleniyor.

Rus Federal Hapishane Hizmetleri’nin 15 Aralık 2023 tarihinde yayınladığı bu fotoğrafta bir grup polis ve gardiyanın Navalni’nin götürüldüğü Kutup Bölgesi’nde bulunan Kharp kasabası yakınındaki hapishanede teftiş yaptıkları görülüyor.

Kuzey Kutup Halkası’nın 60 kilometre içinde yer alan IK-3 hapishanesi, Moskovski Komsolmolets gazetesine göre Sovyetler Birliği döneminin GULAG sistemi içinde 1960 yılında inşa edilmişti.

Uzun nakil yolculuğu sırasında kendisinin durumundan endişelenen destekçilerine teşekkür eden Navalni, makineli tüfek taşıyan gardiyanlar ve muhafız köpekler gördüğünü, zemini karla kaplı egzersiz alanında yürüyüş yaptığını söyledi.

Egzersiz alanı dışında hücresinin penceresinden sadece tel örgüleri gördüğünü aktaran Navalni, paylaşımında, “Benim için kaygılanmayın, sonunda buraya ulaştığım için son derece memnunum” dedi.

VOA tarafından geçilen Navalni ‘Kutup Kurdu’ hapishanesindeki sert koşulları anlattı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Navalni ‘Kutup Kurdu’ hapishanesindeki sert koşulları anlattı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Navalni ‘Kutup Kurdu’ hapishanesindeki sert koşulları anlattı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.