MÜSLÜMAN BİRADERLERDEN RABITA’YA

ABONE OL
09:13 - 29/01/2024 09:13
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Emperyalizmin ilk lideri İngilizler, Afganistan gibi ülkelerce Tanrı olarak bilinirdi!
İngilizlerin, M. Kemal öncülüğünde Kurtuluş Savaşında yenilince onlarında bir FANİ olduğunu görünce Mahatma GANDİ öncülüğünde başlattıkları özgürlük mücadelesini kazandılar.
Bu mücadele Afganistan’la sınırlı kalmamış, Ortadoğu, Afrika ve birçok ülkede başlayınca
1926 Yılında para desteğiyle Mısır’da Hasan El Benna öncülüğünde Müslüman Biraderler örgütünü kurdurarak yeni bir İngiliz İslam’ı kurdurdular.(* 1)
Sömürülen İslam Ülkelerinin ilkel kabile-aşiret ailelerini destekleme yanında Türkiye’nin Laik Cumhuriyet rejimine karşı tarikatları desteklemekle kalmadılar, Şeyh Sait, Dersim, Yozgat, Menemen’de kanlı isyanların oluşmasını sağladılar.
İkinci Dünya Savaşında gerek ordu içerisinde gerek Kızıl Elmacı Nazi yanlılarına rağmen Türkiye’yi savaşa sokmayarak Türkiye’nin can kaybından çok bir Stalin Rusya’sının peyki olmaktan kurtarmıştı.
İnönü, Emperyalizmin yeni lideri ABD’nin zorlamasıyla savaşın yarattığı zorlukları hafifletmeyi denemeden çok partili dönemin yolunu açarak tarafsız kalmanın bedelini hem iktidarı kaybetmekle ödedi.
RABITA: ABD ve SUUDİ ortaklılığı ARAMCO adıyla kurulan İslam Ülkelerinin İslami Kurallara göre yönetilmesini sağlamak için kurdurdukları bir İslamist bir ülkedir.
Uğur Mumcu’nun, ‘’RABITA ‘’Kitabını 1987 Yılında yazdı.
Bu kitabın yazılması evresinde HDF olarak Uğur Mumcu’nun Almanya ayağında bütün araştırmasına yakından tanık olduk.
Hamburg’da Doktor olarak yaşayan Dr. Etem ETE HDF Genel Başkanı Onur Üyemiz Uğur Mumcu’nun ırkçı ve tarikatların hedefinde olduğu için her şehirde belirli arkadaşlarımızın rehberliğinde araştırmalarını titizlikle nasıl gerçekleştiğinin tanığı olduk. (* 1)
1976 Yılında Pakistan’da RABITA Kongresi yapıldı.
Bu Kongreye Türkiye’den MSP’den Devlet Bakanı katıldı.
Bu Kongrede alınan kararlar 2002 yılında ABD desteği ile iktidara gelen AKP iktidarı ile hemen hemen uygulamaya koyması yanında bu kitapta adı geçen kişiler AKP kuruluşunda ve bugünkü yönetimde
yer almaktadırlar.(**2)
Kongrede alınan kararlarda:
-İslami öğretiyi (şeriat) çocuk yuvalarından Üniversiteye kadar zorunlu ders olarak konulmalıdır.
(bu madde son dönemlerde çocuk yuvalarında, ilkokul ve birçok üniversitede uygulanmaktadır)
-Kadınlar, İslami (şeriat) yasaklara uymalıdır.(bu konuda birçok kurumda uygulanmaktadır)
-Devlet yönetimi İslami (şeriat) kurallara göre yönetilmelidir.(yönetmelikler, kararnamelerde var)
-Kamuda dairelerde, özel işyerlerinde Mescit açılmalıdır. (büyük ölçüde bu madde uygulanmaktadır.)
-Müslüman ülkelerin İslam Devleti olduğunu ilan edip bir Federasyon oluşturup, Halifeliği ortaklaşa yürütmelidir. (SADAT, bu öneriyi uygulaya koymuş, HÜDA-PAR (Hizbullah) vurucu güç olarak meclise alınmıştır. Bahçeli, Destici, Sinan Oğan, M. Ali Çelebi, Hulki Cevizoğlu milletvekili olma karşılığı kabul ettiler.
1 Ocak 2024 tarihinde Erdoğan’ın çocukları öncülüğünde yapılan yürüyüşte Hilafet rejimini getirecekleri vurgulanmıştır.
Uğur Mumcu RABITA kitabında 12Eylül Darbe döneminde kararname ile 73 kamu görevlisi imam ve din adamını Rabıta parasıyla yurtdışına gönderildiğini belirlemişti.

Bu kişilerin çoğu daha sonra AKP ve AKP’ye bağlı örgütlerde bürokrat olarak atandı:
Aleaddin Şahin, çocukların tecavüz edildiği Ensar Vakfı üyesi Kartal İmam Hatip Müdürü iken Rabıta parasıyla Offenbach ilçesine imam olarak gönderildi. Aleaddin Şahin Türban konusunda AHİM’e dava açan ve kaybedin Leyla Şahin bugün AKP milletvekili ve Grup Başkan vekilidir.
MTTB, Abdullah Gül, Kemal Unakıtan, İsmail Kahraman, Ahmet Davutoğlu, Kadir Mısırlıoğlu,
Abdulkadir Aksu, Ömer Dinçer, Beşir Atalay, Taner Yıldız

Bu isimler Rabıta örgütünü destekleyen ve AKP’de bakanlık, yöneticilik yapmış kişiler yanında solcu kimliği ile İslamcı örgütlerin destekçisine daha çok üzülmüş kitabında da yazmıştı. (****4)

Rabıta kitabını okuduğunuzda Uğur Mumcu’yu daha iyi anlayacaksınız!

YILDIZ AKALIN

(* 1) Müslüman Biraderler Mısır ve Sudan’da halk ayaklanması ile yıkılmış, bugün sadece Türkiye’de Erdoğan kalmıştır.
(* *2) Etem ETE, Uğur Mumcu’nun Frankfurt’a geleceğini ve benim Hava Alanında onu karşılamamı istedi. Kızım Deniz, Uğur Mumcu’yu birlikte karşılayıp tanışmak istemişti. Birlikte gittik, karşıladık ve Kızımla, Uğur Mumcu’nun resimlerini çektim. Uğur Mumcu’yu uğurladıktan sonra eve gelip fotoğraf makinasından filmi çıkartmak için açtığımızda makinaya film koymamışız!
(*** 3) Necmeddin Erbakan ABD’ye karşı olduğu için diploma ve dini birikim, liyakat bakımından en zayıf aday olmasına rağmen makam için (‘’hedefe varmak için Papaz elbisesi bile giyerim’’ diyen Recep Tayyip Erdoğan yanında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a da Beyaz Sarayda verilen söz nedeniyle onun desteği alındığı için Erdoğan tercih edildi.
(****4)Hamburg’da Şeyhülislam ile dernek kuran Solculuk adına yurtdışına kapağı atan sosyalistlerin, solcuların bu günkü AKP iktidarının maddi ve örgütsel çekirdeği ve kendini Şeyhülislam ilan etmiş, laik Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı ile Türkiye Göçmenler Birliği’ni kurduğunu yazarken nasıl zorlandığını biliyoruz. Hatta ortaklaşa çıkardıkları GÖÇMEN adlı dergide, “Türk insanının yurtdışında bir başka kültür dünyası ile kuşatıldığı için İslam’a sığındığını savunuyor, tek çıkar yol olarak siyasal İslam’ı dayatıyordu.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.