Temyiz mahkemesi Hunter Biden’ın silah bulundurma suçlamalarını düşürme başvurusunu reddetti

Temyiz mahkemesi Hunter Biden’ın silah bulundurma suçlamalarını düşürme başvurusunu reddetti

ABONE OL
11:49 - 10/05/2024 11:49
Temyiz mahkemesi Hunter Biden’ın silah bulundurma suçlamalarını düşürme başvurusunu reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Philadelphia’daki bir federal temyiz mahkemesi heyeti, ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden hakkındaki silah suçlamalarını düşürme başvurusunu reddetti. Temyiz mahkemesi böylelikle Hunter Biden’ın 3 Haziran’daki duruşmasının önünü açtı. Bu yargılama, görev başındaki bir başkanın çocuğu için bir ilk oldu.

Philadelphia’daki ABD Üçüncü Daire Temyiz Mahkemesi’nin üç yargıçlı heyeti, Hunter Biden’ın temyize gidemeyeceğini çünkü alt mahkemenin davada henüz nihai bir karar vermediğini kaydetti.

Temyiz mahkemesinin kararından kısa bir süre sonra, ABD Bölge Yargıcı Maryellen Noreika, altı güne kadar sürecek duruşmanın 3 Haziran’da Delaware eyaletinin Wilmington kentinde başlamasına karar verdi.

Hunter Biden’ın hukuk ekibi, Philadelphia’daki temyiz mahkemesi heyetinin tamamının kararı gözden geçirmesini isteyeceklerini söyledi.

Hunter Biden’ın avukatı Abbe Lowell tarafından yapılan açıklamada, “Panelin kararına ilişkin değerlendirmemizde, ilgili konuların çok önemli olduğuna ve talebimizin daha fazla gözden geçirilmesinin uygun olduğuna inanıyoruz” denildi.

Hunter Biden, geçen ay Yargıç Noreika tarafından verilen kararları temyize götürmüştü. Yargıç, Hunter Biden’ı 2018’de Colt Cobra marka tabanca satın aldığı dönemde uyuşturucu madde kullandığı konusunda yalan söylediği iddia edilen iki suçlamanın düşürülmesini reddetti. Yargıç ayrıca Hunter Biden’ın bu silahı yasadışı olarak bulundurduğunu iddia eden üçüncü bir suçlamanın düşürülmesine yönelik talepleri de geri çevirdi.

Hunter Biden’ın hukuk ekibi, alt mahkemenin duruşmaya devam etmeden önce federal temyiz mahkemesinin kararını beklemesi gerektiğini savunmuştu.

Hunter Biden hakkındaki silah suçlamaları 25 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Dava, Demokrat Partili Paşkan Joe Biden’ın yeniden seçilmek için kampanyasını hızlandırdığı bir dönemde görülecek.

Hunter Biden ayrıca California’da da vergi suçlamalarıyla karşı karşıya.

VOA tarafından geçilen Temyiz mahkemesi Hunter Biden’ın silah bulundurma suçlamalarını düşürme başvurusunu reddetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Temyiz mahkemesi Hunter Biden’ın silah bulundurma suçlamalarını düşürme başvurusunu reddetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Temyiz mahkemesi Hunter Biden’ın silah bulundurma suçlamalarını düşürme başvurusunu reddetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.