Münih Türk Medya Grubu geleneksel bayramlaşma

Münih Türk Medya Grubu geleneksel bayramlaşma

ABONE OL
00:32 - 13/04/2024 00:32
Münih Türk Medya Grubu geleneksel bayramlaşma
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

T.C. Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşen Münih Türk Medya Grubu geleneksel bayramlaşması Abant Restorantta gerçekleşti. Duayen gazeteci Orhan Tinengin Münih Türk Medyası adına kısa bir konuşma yaparak, herkesin bayramını kutladı.

T.C. Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan herkesin bayramını kutlayarak; “Münih Türk Medya Grubu ile beraber olmak benim için bir görev değil, gönülden yaptığım bir ziyarettir. Her birinizin sorumluluk sahibi olduğunuzu biliyorum. Bugüne kadar Başkonsolosluğumuz ile iletişim içinde kalarak güzel bir işbirliği içerisinde bulundunuz. Bundan sonra da bu güzel iletişimimize devam edeceğiz” dedi.

Başkonsolos Süalp Erdoğan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Kardelen Güzellik Merkezi, Fenerbahçeli taraftarlar derneği, Beşiktaşlı taraftarlar ve Galatasaraylı taraftarlar derneği olmak üzere Münih kent dışında görev bölgesindeki farklı kentlerdeki sekiz ayrı derneğe de bayram ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. Ramazan ayı boyunca 18 iftar davetine de katılan Başkonsolos Süalp Erdoğan, ayrıca Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Tanış’ın bu süre içindeki iftar davetlerinde Başkonsolosluğu temsil ettiğini belirtti.

Çifte vatandaşlık

Başkonsolos Erdoğan kendisine yöneltilen Federal Almanya’da yasalaşan ve haziran ayı sonunda uygulanması beklenen ve çifte vatandaşlık kanunu ile ilgili olarak, Türk vatandaşlarının Alman yetkili kurumlarına başvuru öncesi Türkiye Cumhuriyeti yasalarının konuyla ilgili mevzuatı çerçevesinde gerekli işlemleri yapmaları gerektiğini ve Başkonsolosluğun sitesinde yer alan bilgilere itibar edilesinin doğru olacağını belirtti.

Üniversitelerde paralı eğitim-öğretim

Bavyera Eyaletinde üniversitelerinde eğitim-öğretim harç ücretlerinin her öğrenciye eşit uyguladığı yaklaşık 600 € olan sömestr ücretinin, 2025 ders yılı itibarı ile üçüncü ülke vatandaşları için yaklaşık 5.000 € olacağı ve bu uygulamanın Türk öğrencilere nasıl yansıyacağına ilişkin görüşünü açıklayan Başkonsolos Süalp Erdoğan, AB üyesi olmayan Türkiye’nin de dahil olduğu gruptaki öğrenciler için uygulanacak ücret tarifesi Devlet Üniversiteleri Senatoları tarafından tespit edileceğini belirterek, Türkiye’den gelip yüksek eğitimini Bavyera eyaletinde tamamlamak isteyen öğrencileri ilgilendirecek farklı kriter ve ayrıcalıkların ücret üzerinde oynayacakları rol de dikkate alındığında başta Yabancılar Meclisi ile sivil toplum örgütlerinin ilgili eğitim kurumlar nezdindeki temasını sündürmelerini, Başkonsolosluk Eğitim Ataşesi Dr. Akın Deveci ile bağlantı içinde olunması önerisinde bulundu.

Sevgi Fırat/Münih

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.