“Mariupol’deki Sivillerin Kaderi Putin’in Ellerinde”

“Mariupol’deki Sivillerin Kaderi Putin’in Ellerinde”

ABONE OL
11:41 - 22/04/2022 11:41
“Mariupol’deki Sivillerin Kaderi Putin’in Ellerinde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’nın yoğun Rus saldırısı altındaki şehri Mariupol Belediye Başkanı Vadym Boichenko, şehirde 100 bin sivilin bulunduğunu ve bu kişilerin kaderinin şu an Rusya lideri Vladimir Putin’in elinde olduğunu söyledi ve sivillerin tamamının şehirden tahliye edilmesini talep etti.

Mariupol Belediye Başkanı Boichenko, “Birşeyi anlamak son derece önemli burada yaşayan insanlar ve tüm bu kişilerin kaderi tek bir kişinin elinde Vladimir Putin’in. Bu andan itibaren yaşanacak olan her ölüm olacaklar Putin’in ellerinde” dedi.

Boichenko, Rusya liderinin “Mariupol özgürleştirildi” açıklamasına da atıfta bulundu ve “Bu bir özgürleştirme değil bir yok etme planı” dedi. Belediye Başkanı, 24 Şubat’ta başlayan Rusya saldırıları sonrasında şehrin yüzde 90’ının yıkıldığını ve zarar gördüğünü söyledi.

2015 yılından bu yana Mariopul şehrinin belediye başkanlığı görevini yürüten Boichenko, Putin’in teslim olunması çağrısına kimsenin uymayacağını ve Mariupol’ü ve Ukrayna’yı savunmaya devam edeceklerini söyleyerek yayın verdi.

Mariupol’den sivillerin tahliyesi için ateşkes ilan edilmesine yönelik girişimler bugüne dek istenilen şekilde başarılı olamadı.

VOA tarafından geçilen “Mariupol’deki Sivillerin Kaderi Putin’in Ellerinde” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Mariupol’deki Sivillerin Kaderi Putin’in Ellerinde” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Mariupol’deki Sivillerin Kaderi Putin’in Ellerinde” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.